Traditii si delicatese culinare din 13 tari, la Festivalul GLOBAL VILLAGE


Intră acum și în grupul de

Iulius Mall Suceava a găzduit sâmbătă, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului GLOBAL VILLAGE, sub atenta organizare a studenţilor care fac parte din AIESEC Suceava. Evenimentul a avut ca scop prezentarea tradiţiilor a 13 ţări din întreaga lume, elevii de la GROW 0.9 şi GROW 1.0 fiind direct implicaţi în prezentarea standurilor care au adus în atenţia clienţilor complexului comercial sucevean specificul fiecărei ţări participante.

Global Village

Elevii s-au întrecut în muzică, dans şi delicii culinare, iar la final, juriul AIESEC a desemnat drept câştigătoare echipajele: Chinei (Premiu de Originalitate), Franţei (locul III), Angliei (locul II) şi României (locul I).

Ciprian PLĂMADĂ, membru al echipajului ce a obţinut locul III, a declarat că mâncarea bună şi momentul de mimă au avantajat grupul. Acesta a mai spus că a învăţat o mulţime de noi tradiţii de care nu auzise până acum, iar dacă ar putea repeta experienţa ar face-o cu mare plăcere.

„GROW a fost ceva unic, ceva ce se întâmplă o dată-n viaţă”, a apreciat Doru BĂNCESCU, unul dintre elevii care au reprezentant echipa Angliei.

Fiind întrebat ce aduce nou standul lor în comparaţie cu celelalte prezente, acesta a explicat: „Anglia aduce unicitate prin mâncăruri precum: cartofi cu peşte prăjit, budincă, plăcintă cu carne, alături de tradiţionalul ceai, pe care englezii obişnuiesc să îl servească la ora cinci”.

Nici echipele care nu s-au clasat pe podium nu s-au lăsat mai prejos. Răzvan-Mihai PUŞCAŞU, reprezentant al echipei Taiwan, a spus: „Deşi au fost pentru mult timp sub stăpânirea Chinei, taiwanezii sunt nişte oameni foarte pozitivi şi primitori. Am lucrat la un filmuleţ despre cultura socială a Taiwan-ului, dar şi despre frumuseţile şi natura înconjurătoare de acolo. Până în 2010, Taiwan-ul a avut cea mai înaltă clădire din lume –  Taipei 101”.

„Experienţa GROW a fost extraordinară. Am întâlnit oameni noi şi a fost o oportunitate de a ne îmbunătăţi limba engleză. Rusia are orice. Înainte nu o cunoşteam atât de bine, însă acum că am reprezentat-o mi se pare o ţară foarte frumoasă care are multe de arătat nu numai prin cultură, ci şi prin nivelul tehnologic la care se află”, au sintetizat reprezentanţii Rusiei.

Global VillageProiectul Global Village a adunat la ediţia din acest an pe holurile din Iulius Mall Suceava, peste 500 de tineri dornici să cunoască obiceiurile şi tradiţiile altor ţări.

„Cel mai mult m-a impresionat prezentarea Italiei, întrucât îmi place pizza şi prăjitura Tiramisu. Totuşi, cea mai gustoasă mâncare rămâne cea românească, reprezentată prin tradiţionalele sărmăluţe şi poale-n brâu”, a declarat Bianca ŞANDRU, elevă.

Participanţii doresc să mai repete experienţa şi în anii ce urmează considerând-o un real succes şi o modalitate de a-şi lărgi orizontul cunoştiinţelor.

Monica Bujanovschi, Palatul Copiilor Suceava


Intră acum și în grupul de