Pensiunile din zona Bucovinei au fost deja rezervate de turistii straini


Intră acum și în grupul de

Pensiunea+Inima+BucovineiGraţie peisajelor de vis,  serviciilor de calitate şi  obiectivelor turistice existente, pensiunile din zona Bucovinei au fost deja rezervate pentru perioada Sărbătorilor Pascale, îndeosebi de turiştii străini.

La Pensiunea turistică „Inima Bucovinei” pachetul de Paşte valabil în perioada 1-8 mai a fost dat integral, rezervările făcându-se chiar de la începutul acestui an. „În acest moment nu mai avem locuri disponibile. Au fost rezervate toate cele 11 camere duble şi apartamentul din incinta pensiunii, care oferă un total de 24 de locuri de cazare”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, unul dintre reprezentanţii de la „Inima Bucovinei”.

Persoanele care îşi vor petrece Paştele în această locaţie de vis se vor bucura de o cină câmpenească, grătare în aer liber, foc de tabără, dar şi de muzica tradiţională bucovineană care va fi susţinută de formaţii folclorice. Tot aici, turiştii vor putea efectua, în grup organizat, turul mănăstirilor din zonă, sau se vor putea implica în activităţi antrenante precum: auto off-road, plimbări cu ATV-ul, mountain bike, călărie, parapantă, pescuit sportiv, rafting şi paintball.

Desigur, amatorii de folclor vor avea posibilitatea să participe la un program special tradiţional oferit de o maestră în încondeierea ouălor.

Pensiunea Leaganul BucovineiOaspeţi din Danemarca, Germania, Australia, Maroc

În proporţie de 80% este ocupată şi Pensiunea „Leagănul Bucovinei”, acolo unde majoritatea turiştilor vin din străinătate. “Rezervările au fost făcute încă din luna februarie. Majoritatea turiştilor care vor sosi la noi provin din ţări precum – Danemarca, Germania, Australia, Maroc ş.a. Până la acest moment avem şi două familii din Bucureşti care îşi vor petrece Paştele la noi. Românii sunt foarte pretenţioşi, vor servicii de calitate cu bani puţini, pe când străinii ştiu foarte bine să aprecieze nivelul serviciilor de care au parte. Începând de anul trecut am sesizat faptul că ne vizitează din ce în ce mai puţini români, lucru cauzat probabil de situaţia financiară precară”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Aura Breavăn, administratorul Pensiunii „Leagănul Bucovinei”.

Aceasta a adăugat că, la cerere, cu o maşină pusă la dispoziţie de gazde, turiştii vor putea vizita cele mai importante obiective turistice alături de un ghid. Pensiunea „Leaganul Bucovinei” organizează mai multe trasee în Bucovina, unul dintre acestea fiind: Suceava – Casa memorială „Ciprian Porumbescu”, Mănăstirea Humorului, Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Moldoviţa, scurt popas la Palma, Mănăstirea Suceviţa, atelierele de ceramică neagră de la Marginea, Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mănăstirea Dragomirna, Cetatea de Scaun Suceava ş.a.

Poale-n brâu şi afinată bucovineană pentru oaspeţii de la << Perla Bucovinei >>”

Perla BucovineiLocurile de cazare pentru minivacanţa de Paşte sunt ocupate şi la „Perla Bucovinei” (Voroneţ), de această dată turiştii fiind români, din diferite zone ale ţării. „Aşteptăm turişti din Bucureşti, Ploieşti, Oradea, care vor beneficia de patru nopţi de cazare. Din păcate nu avem cazaţi oameni din zona Bucovinei, deoarece aceştia preferă sejururile mai scurte. La sosire, ne vom răsfăţa oaspeţii cu  poale-n brâu şi afinată bucovineană”, a spus Mihaela Bilius, administratorul Pensiunii „Perla Bucovinei”.

Potrivit acesteia, în afara mâncărurilor tradiţionale de Paşte (ouă roşii, caş, urdă, borş de miel, drob, friptură de miel, pască cu brânză), clienţii se vor delecta şi cu delicioasele mâncăruri tradiţionale bucovinene (borş cu hribi, sarmale, tochitură, ciulamaua de ciuperci cu mămăliguţă, papanaşi cu brânză, plăcinte, clătite cu dulceaţă din fructe de pădure, chiroşti cu brânză), însoţite de afinată, vişinată, ţuică de prune, cireşată ş.a.

Apelând la serviciile oferite de pensiunile din Bucovina, turiştii se vor bucura de un răsfăţ culinar pe cinste, dar şi de spectacolul oferit de berbecuţul la proţap, focul de tabără şi petrecerile lăutăreşti.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de