Proiectul Comenius a adus elevi din cinci tari, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiect ComeniusLa Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava s-au desfasurat in perioada 14-18 aprilie 2013, o serie de activitati cuprinse in cadrul proiectului multilateral Comenius ,,To see is to know. All our destinations”, program ce a reunit in municipiul resedinta de judet elevi și profesori din tari precum: Norvegia, Polonia, Germania, Spania și Turcia.

Elevii și profesorii coordonatori au desfăsurat mai multe activitați în limba engleză, activități legate de miniproiectul intitulat ,,Trip beyond Europe”.Elevii străini s-au întâlnit cu cei suceveni, iar duminică au petrecut o zi de neuitat pe Rarău pentru ca in urmatoarea zi, luni, aceștia să cunoască colegiul sucevean și sa poată participa la toate activitățile trecute în program.

Proiect ComeniusÎn prima zi activitățile au avut loc în școală deoarece elevii au lucrat câteva postere și un filmuleț realizat de echipa de IT bazate pe tema ,,The adventures of a European tourist in Africa.” După-amiaza de luni a fost una autentic românească intrucat elevii și profesorii străini au descoperit câteva aspecte legate de gastronomia zonei, încondeierea ouălor, tesut și împletit, dar și de ritmurile de dans bucovinene. Marți, oaspeții au vizitat orașul Suceava, iar miercuri dimineață au plecat intr-o excursie in care au vizitat mănăstirile – Sucevița, Moldovița, Voroneț, dar și Casa Olarului de la Marginea.

Activitățile desfășurate au avut succes, dovadă fiind proiectele realizate de către elevii romani si cei străini, dar și amintirea unei experiențe de neuitat pentru fiecare dintre participanți.

Pe plan local, proiectul a fost coordonat de către prof. Irina Melisch, de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava.

Loredana Bertișan, Palatul Copiilor Suceava

 


Intră acum și în grupul de