Experiente de neuitat, pentru 25 de elevi angrenati in „Scoala de vara a celor MARI”, de la Scheia (GALERIE FOTO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 24 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Șcheia au participat în săptămâna 5-9 august 2013, la activitățile interactive desfășurate în cadrul primei ediții a „Școlii de vară a celor MARI”.

Potrivit Ioanei Bahrincean, directorul Școlii din Șcheia, luni, 5 august, elevii au aprofundat tainele artei ecologice contemporane, prin colaj și desen, moment după care au învățat cum se realizează o prezentare power point.

Încântați peste măsură, elevii au așteptat cu ardoare ziua de marți, pentru a dezbate o tematică de actualitate care influențează majoritatea tinerilor din societatea contemporană, anume „Cât și cum ne petrecem timpul în fața calculatorului? Lectura o alternativă mai bună?”. Copiii au învățat și modul în care trebuie elaborat un referat, iar spre finalul zilei au făcut o vizită la Biblioteca Primăriei din Șcheia.

Miercuri, cei mici au făcut un joc de rol, pregătind într-o manieră spontană o piesă de teatru. Au urmat apoi lecții de dans, dar și „Jocurile din copilăria părinților noștri”.

Cea mai interesantă zi a „Școlii de vară a celor MARI” a fost cea de joi, în care elevii au avut posibilitatea de a găti în bucătăria școlii, mâncăruri simple, dar și elaborate, precum, tartine cu pate si icre, spagheti cu sos englezesc și cremșnit. De asemenea, participanții au învățat cum se aranjează o masă și cum se servește masa după cel mai evoluat Cod al manierelor elegante tiparit până acum.

Școala de vară a celor MARI s-a încheiat vineri, 9 august, cu o vizită la trei agenți economici din Șcheia – la fabrica de lapte, fabrica de bere și un hypermarket. Tot vineri, elevii au învățat cum se face un CV, dar și care trebuie să fie conduita necesară atunci când ne prezentăm la un interviu.

„Activitățile noastre sunt menite să întărească încrederea copiilor în viitor și în forțele  propriile. Școala de vară a fost un succes, iar elevii au participat la activități cu entuziasm”, a declarat Ioana Bahrincean pentru NewsBucovina.ro.


Intră acum și în grupul de