Din toamna, la Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava va functiona prima clasa pregatitoare


Intră acum și în grupul de

colegiul de arteÎncepând din toamnă, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava va funcţiona prima clasă pregătitoare de la nivelul acestei instituții, la care s-au înscris un număr de 33 de copii.

Clasa pregătitoare este inclusă în învăţământul primar, iar copiii înscrişi în acest ciclu de învăţământ din colegiile sau liceele de artă din ţară vor avea un program comun cu celelalte şcoli. Cu alte cuvinte, la înscriere, cei mici nu au fost testaţi printr-un examen la muzică sau arte plastice, aşa cum se întâmplă, de regulă, cu copiii care intră în clasa I.

„Copiii nu vor fi testaţi nici în timpul anului, deoarece această clasă pregătitoare are o curiculă specială care nu poate fi adaptată strict pe filieră vocaţională”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul instituţiei sucevene, Alexandra Bejinaru.

Aceasta a explicat că la finele clasei pregătitoare, copiii vor fi testaţi aptitudinal pentru clasa I, ca să poată fi îndrumaţi la clasa de muzică sau pictură, ori vor putea opta pentru o altă unitate de învățământ. „Colegiul de Artă înseamnă altceva decât o școală de masă. De regulă, aici vin doar copiii care au aptitudini deosebite pentru muzică și arte plastice”, a subliniat Bejinaru.


Intră acum și în grupul de