Flautista Dinuta Costache a venit special de la Viena pentru a concerta pe scena USV


Intră acum și în grupul de

Dinuta Costache

Tânăra flautistă Dinuța Costache, suceveancă la origine, a revenit zilele trecute în orașul natal, de la Viena, pentru a concerta pe scena Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de învățământ superior în municipiul reședință de județ.

„Am venit special de la Viena, la invitația rectorului USV. Vineri, 11 octombrie 2013, de la ora 17.00, în sala Auditorium << Joseph Schmidt >> voi susține un minirecital alături de talentata pianistă Ala Bivol din Chișinău, cunoscută pentru prestațiile sale de pe marile scene ale lumii”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Dinuța Costache, care va cânta la flaut.

Aceasta a spus că va interpreta variațiuni din Opera Carmen și o sonată contemporană modernă de Paul Hindemith.

Dinuța Costache a devenit cunoscută pe plan local grație distincțiilor obținute de-a lungul timpului, după participarea la concursuri naționale și internaționale de renume, în care a interpretat la flaut. De asemenea, în 2011, la vârsta de 16 ani,  tânăra a câștigat mult râvnitul trofeu Lira de Aur, după ce a participat la concursul internațional cu același nume.

În prezent este studentă în anul I la Universitatea de Arte și Muzică din Viena (Universitat fur Musik und Darstellende Kunst Wien), acolo unde studiază în continuare flautul, sub îndrumarea celor mai buni profesori din lume.

În primăvară acestui an, Dinuța a cântat la Ambasada României din Viena, iar de ziua sa, în data de 16 iunie 2013, a concertat la Bratislava, apoi la Viena. În momentul de față, cântă la un flaut din argint, pe care l-a închiriat de la Universitatea la care învață, flaut cu care va încânta simțurile ascultătorilor vineri, pe scena de la Suceava.

Delaii suplimentare despre parcursul profesional al tinerei flautiste puteți afla accesând următorul link – https://www.newsbucovina.ro/exclusiv/81897/flautista-suceveanca-dinuta-costache-a-cucerit-inimile-vienezilor


Intră acum și în grupul de