PSD Suceava: După ce Primăria Fălticeni a decis să facă un împrumut pentru achiziția de aparatură și echipamente deschiderii noului spital din Fălticeni, Ministerul Sănătății anunță că va aloca, în tranșe, jumătate din suma necesară


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava arată într-un comunicat de presă că perspectiva apropiată a alegerilor locale a determinat Ministerul Sănătății ca, în sfârșit, să ia o decizie mult așteptată de suceveni, de fălticeneni, o decizie ce se impunea a fi luată încă de la începutul anului.

Astfel, Ministerul Sănătății a informat DSP Suceava că pe 1 iulie a fost alocată de la bugetul de stat suma necesară achiziționării de aparatură medicală și echipamente de comunicații pentru Spitalul Municipal Fălticeni.

Suma alocată este distribuită trimestrial: 4.876 milioane de lei trimestrul II, 2.935 milioane de lei trimestrul III, 2.189 milioane de lei trimestrul IV.

„Importantă este finalitatea demersului pe care l-am putea considera de bună credință.                Credem însă că situația este nuanțabilă. Până acum toate demersurile și solicitările alocării acestei sume făcute de parlamentarii social-democrați suceveni, de primarul municipiului Fălticeni, de managerul Spitalului Fălticeni de comunitățile locale din zona Fălticeni, de O.N.G.-uri nu s-au bucurat de o reacție concretă din partea Ministerului”, arată PSD Suceava.

Sursa citată arată că Ministerul Sănătății a făcut acest anunț abia după ce primarul Fălticeniului a anunțat că el și locuitorii zonei Fălticeni nu mai cred în promisiunile ministrului sănătății, nu mai așteaptă o implicare a Ministerului Sănătății în finalizarea unei investiții atât de importante pentru sănătatea celor 150 mii de oameni din zona Fălticeni.

„Mai mult, primarul Cătălin Coman și consilierii locali au găsit o soluție pentru obținerea acestor fonduri demarând o procedură de împrumut. Astfel reacția Ministerului, după identificarea soluției de către primarul PSD al Fălticeniului, ne duce cu gândul că această decizie este fundamentată pe încercarea disperată de salvare a carierei politice a lui Gheorghe Flutur cel care, în ochii sucevenilor, se face vinovat de tragedia pe care a provocat-o pandemia de Coronavirus în județ”, se arată în comunicat.

„Chiar dacă suma alocată de către minister este insuficientă, reprezentând cam jumătate din necesar, ea va fi completată, cu aproape 9 milioane de lei, așa cum a anunțat primarul Cătălin Coman, printr-un credit contractat de primăria Fălticeniului. Și în aceste condiții important este ca acest spital, construit în 7 ani de guvernarea PSD, să primească într-adevăr suma necesară punerii în funcțiune”, se mai arată în comunicat. 


Intră acum și în grupul de