Senatorul USRPLUS Suceava George Mîndruță îi cere ministrului de Interne explicații privind numirea comandantului represiunii din 10 august 2018 ca șef al IJJ Prahova


Intră acum și în grupul de

Senatorul USRPLUS de Suceava George Mîndruță, secretar al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, a solicitat, ministrului de Interne, Lucian Bode, lămuriri privind numirea în funcția de șef al IJJ Prahova a lui Laurențiu Cazan, cel care a coordonat operațiunile din cazul 10 august 2018 din Piața Victoriei.

„10 august 2018 rămâne în istoria democratică a României recente una dintre cele negre zile, iar cetățenii sunt încă marcați de evenimentele petrecute acum mai bine de 2 ani. În tot acest timp, răspunsul autorităților cu privire la cele întâmplate întârzie, iar responsabilii nu sunt trași la răspundere în niciun fel, nici măcar moral. În acest context, comandantul operațiunilor Jandarmeriei București din 10 august 2018, domnul Laurențiu Cazan, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, în condițiile în care acesta este pus sub acuzare de către DIICOT tocmai cu privire la faptele petrecute atunci și la represiunea Jandarmeriei în cadrul acelor evenimente”, a arătat senatorul sucevean.

El solicită ministrului să precizeze cine și când a luat decizia numirii domnului Laurențiu Cazan în funcția de inspector șef, când i-a fost adusă la cunoștință, în calitate de ministru, această numire și care sunt măsurile pe care le are în vedere în legătură cu această numire.


Intră acum și în grupul de