Florin Sinescu (Pro România): Municipiul Suceava nu mai suportă o dezvoltare în interior unde și pe fostele locuri de joacă s-a construit și se va putea dezvolta doar pe zona metropolitană. Din păcate avem acum „ziduri ale Berlinului” între Suceava și localitățile limitrofe și trebuie să dăm jos aceste bariere


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava, Florin Sinescu, candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că, din păcate, dezvoltarea pe zona metropolitană a Sucevei nu funcționează.

„Până acum ne-am dezvoltat cu „ziduri ale Berlinului” între localitățile Suceava, Șcheia, Moara, Ipotești. Este important să dăm jos aceste bariere. Soluția ne-au arătat-o sucevenii. De foarte mult timp mulți suceveni nu mai locuiesc în Suceava, ci locuiesc în localitățile limitrofe, iar munca efectivă o desfășoară tot în municipiul Suceava”, a spus Sinescu.

Potrivit fostului prefect, circa 20 la sută din copiii din localitățile din jurul Sucevei învață în unitățile școlare din municipiul Suceava, iar administrația actuală nu a venit cu o soluție pentru această provocare.

„Din acest motiv avem un municipiu aglomerat din punct de vedere al circulației rutiere. Dimineața este infernal să vii în Suceava din aceste localități”, a spus Sinescu.

El crede că o componentă a soluției este o societate de transport de tip metropolitan, apreciind că atunci când există o alternativă de transport sigură  cu care copiii pot ajunge la școală la timp, se va reduce numărul de mașini care vine dimineața spre municipiu pentru că transportul public ar fi folosit de foarte mulți cetățeni.

Florin Sinescu a apreciat că dezvoltarea economică a ocolit municipiul Suceava pentru că nu a existat o ofertă investițională credibilă.

Avem Universitatea Suceava care formează specialiști care, din păcate, termină în Suceava și părăsesc Suceava. Suceava nu este astăzi o opțiune pentru ei și cred că este nevoie de un parc industrial în zona metropolitană pentru că, administrativ, municipiul Suceava nu mai suportă o dezvoltare în interior”, a spus fostul prefect.

El a arătat că în municipiul Suceava s-au ocupat de clădiri inclusiv zone unde erau locuri de joacă pentru copii.

Florin Sinescu a spus că, din păcate, nu a existat o dezvoltare foarte mult pe verticală cu clădiri multifuncționale, cu parcare la subsol și servicii la parter.

El a spus că și zona comercială a fost înființată în fosta zonă industrială pentru că era o prioritate la momentul respectiv.

Trebuie să venim cu soluții pe situația existentă”, a spus Sinescu care a arătat că din punctul său de vedere soluțiile vin din cooperarea pentru dezvoltare din zona metropolitană.


Intră acum și în grupul de