Liderul USR Suceava, Teodora Munteanu, despre Ion Lungu: De 16 ani să stai la Primărie și să nu lași ceva în urma ta este ceva ce nu pot să înțeleg. Dumnealui nu trebuie să ne spună ce va fi, ci ce a făcut în toți acești ani


Intră acum și în grupul de

Candidatul USR la funcția de primar al Sucevei, Teodora Munteanu, președinte al organizației județenei USR Suceava a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu poate înțelege de ce primarul actual, Ion Lungu, nu a făcut ceva serios în cei 16 ani de când conduce municipiul Suceava și consideră că e nevoie de o nouă abordare în municipiu pentru că dacă se va merge la fel, nu se pot obține alte rezultate.

Teodora Munteanu a spus că este născută în Suceava, a copilărit în Suceava, tot aici a făcut școala și lucrează în Suceava de foarte mulți ani.

„Am lucrat de peste 30 de ani în industrii cu foarte mulți oameni, am lucrat în activități care s-au implementat de la zero, am abilitatea de a lucra cu oameni, de a lucra în echipă”, a spus liderul USR Suceava.

Teodora Munteanu a menționat că nu a făcut politică până când s-a implicat în USR pentru că ea credea, la fel ca mulți alții, că politica este ceva murdar, dar a constatat că dacă nu se implică în politică oameni ca ea vor fi în politică „tot felul de oportuniști, ariviști, cei care au ca scop să facă ceva doar pentru buzunarul lor”.

Ea a menționat că împreună cu colegii ei din USR monitorizează activitatea Primăriei Suceava de peste trei ani și a amintit că la începutul anului 2018, dar și în 2019 a venit cu propuneri pentru bugetul local, s-a întâlnit cu actualul primar Ion Lungu și le-am discutat.

Teodora Munteanu a precizat că a făcut în anul 2018 o propunere ca autogara să nu mai fie în centrul orașului pentru că este absurd, dar că la vremea respectivă primarul a spus că nu se poate pentru că societatea respectivă este privată.

Ea a arătat că se putea face această modificare și că acum s-a ajuns la aceeași concluzie, dar că soluția pe care a găsit-o actuala administrație, cu autogară pe strada Traian Vuia nu e bună.

Munteanu consideră că autogara ar trebui să fie la Burdujeni, acolo unde se creează un nod și a explicat că cine vine cu trenul și vrea să meargă, spre exemplu la Bosanci, coboară, ia autobuzul și merge mai departe, dar că nu va fi atât de simplu dacă autogara va fi pe Traian Vuia.

Ea a amintit că tot atunci a făcut propuneri pentru amenajarea malurilor râului Suceava și că a mai  făcut o propunere interesantă, respectiv construirea unui mall administrativ unde să existe locuri de parcare, iar clădirea să aibă și spații comerciale și sedii de instituții.

Liderul USR Suceava a arătat că un asemenea proiect poate fi realizat cu fonduri europene și crede că serviciul specializat din primărie ar trebui să fie unul de excelență și să scrie zilnic astfel de proiecte cu finanțare europeană.

Teodora Munteanu a mai spus că USR se luptă cu PNL la Suceava pentru că de 16 ani primarul PNL nu face ceea ce trebuie.

„De 16 ani să stai la Primărie și să nu lași ceva în urma ta este ceva ce nu pot să înțeleg. A fost un primar, Constantin Sofronie, care a lăsat în urma lui măcar niște „sofronei”, niște stâlpi. Domnul primar care de 16 ani de promite săli de sport, că acoperă patinoarul, mobilitate urbană, că ne vom plimba cu autobuzele electrice, nu a lăsat nimic în urma lui. Cu ce rămâne Suceava după 16 ani? Nu mai putem merge așa. Dacă faci aceleași lucruri, obții aceleași rezultate”, a spus liderul USR Suceava.

Ea a adăugat că a constatat de câteva luni, citind presa, că e minunat ce se întâmplă în Suceava.

„Sunt proiecte peste proiecte. În fiecare zi plusează, încă un proiect, încă un proiect. Bine, dar de ce nu au făcut până acum?  Nu înțeleg cum poți să vii în fața oamenilor fără jenă, fără rușine, și să le spui oamenilor așa ceva după ce nu le-ai făcut”, a spus Teodora Munteanu.

Ea crede că Ion Lungu ar fi trebuit să se ocupe în fiecare an de câte un cartier să le facă mai prietenoase, cu spații verzi mai multe, ca oamenii să se simtă bine.

„Ceea ce mă deranjează pe mine este că orașul nostru este murdar. Este urât, este murdar, este mizerie pe jos.(…) Nu se poate așa ceva în centrul orașului. În cartiere sunt gunoaie, e mizerie. Sunt chestii minime de igienă, de curățenie”, a atras atenția Teodora Munteanu.

Ea consideră că primarul actual nu trebuie să mai spună ce va fi, ci ce a făcut în toți acești ani.

Munteanu a apreciat că primarul trebuie să meargă seara prin oraș și să se plimbe să vadă lucrurile care nu funcționează, să ia măsuri și crede că un primar trebuie să fie discret și să vadă în primul rând nevoile oamenilor.

„Vreau să înțeleagă cetățenii orașului că nu se vor obține alte rezultate mergând cu același om și cu aceeași echipă”, a spus Munteanu.

Ea a arătat că Alianța USR-PLUS va candida la Primărie cu un program și că principalul obiectiv este să-i faci pe locuitorii orașului să dorească să rămână în oraș.

„Pentru asta trebuie să le asiguri educație de calitate pentru copii, sănătate, cartiere prietenoase, administrație transparentă și în slujba cetățeanului. Trebuie să cauți investitori pentru că îți creează locuri de muncă”, a spus Munteanu.

Ea a arătat că dacă va fi aleasă primar va  avea o echipă de consilieri și se va baza pe tehnicieni și specialiști, dar și pe angajații mai vechi din Primărie.

Teodora Munteanu a respins posibilitatea susținerii unui candidat comun al opoziției pentru funcția de primar al Sucevei arătând că USR are „alt ADN” decât celelalte formațiuni politice, dar a subliniat că în Consiliul Local Suceava va colabora cu formațiunile politice pentru susținerea proiectelor bune pentru suceveni.


Intră acum și în grupul de