Președintele Curții de Conturi îi răspunde senatorului PSD Ioan Stan că verifică sesizarea privind modul în care CJ Suceava a distribuit fonduri către localități. Stan reclama faptul că localitățile cu primari PSD ar fi primit fonduri mai mici decât cele cu primari PNL


Intră acum și în grupul de

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, i-a răspuns senatorului PSD de Suceava Ioan Stan după ce acesta a reclamat modul în care Consiliul Județean Suceava a distribuit bani către localități din fondul aflat la dispoziție.

Astfel, președintele Curții de Conturi a României arată că această instituție exercită controlul asupra modului de formare, de administrare și de întrebuințare a resurselor financiare ale statului și ale sectorului public, în conformitate cu dispozitiile prevazute în Constituție și în Legea 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi.

„În acest sens, precizăm că aspectele semnalate de dumneavoastră cu privire la repartizarea sumelor din fondul la dispoziția Consiliului județean Suceava, constituit în baza prevederilor art.6 alin.(4) din Legea bugetului de stat pe anul 2020, nr 5/2020, au fost retinute și vor fi verificate în cadrul acțiunii de audit financiar programată la UATJ Suceava în perioada 2.03 – 13.05.2020, potrivit Programului de activitate a Curții de Conturi pe anul 2020, urmand ca, după finalizarea acțiunii, să vă comunicăm rezultatele verificării”, precizează Mihai Busuioc.

Președintele Curții de Conturi menționează că potrivit misiunii sale constituționale, Curtea de Conturi acordă atenția cuvenită fiecărei sesizări primite și dispune verificarea aspectelor semnalate, în limita competențelor conferite de lege și a fondului de timp disponibil.

Senatorul Ioan Stan, a transmis, în 3 februarie, o întrebare președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, privind modalitatea de repartizare pe unitățile administrativ – teritoriale a sumei de 27.316 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean  pentru anul 2020.

Ioan Stan arată că potrivit repartizării aprobate, 54 de unități administrativ – teritoriale  cu primari PSD primesc la alocare suma de  5.050 mii lei, reprezentând un procent de  32% din suma totală, iar 41 de unități administrativ – teritoriale cu primari ai partidelor aflate la guvernare, în special ai Partidului Național Liberal primesc la alocare suma de 10.950 mii lei, reprezentând un procent de  68% din suma totală.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în ședința CJ Suceava în care a fost adoptată repartizarea că sumele cerute de primari sunt de 20 d ori mai mari decât suma de repartizat și că el va face toate demersurile necesare ca toate localitățile din județ să aibă asigurată finanțarea pentru acest an.


Intră acum și în grupul de