Florin Sinescu (Pro România): În Suceava, după 16 ani de zile și un miliard de euro cheltuit, nu s-a reușit ca măcar un singur serviciu dintre cele pe care trebuie să le asigure Primăria să fie pentru toți sucevenii. Încă avem drumuri de pământ, zone fără apă potabilă, canalizare, iluminat public sau transport public//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Florin Sinescu, candidatul Pro România pentru funcția de primar al Sucevei, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în cei 16 ani de când Ion Lungu este primar și un miliard de euro cheltuit, nu s-a reușit să se rezolve în totalitate măcar un singur serviciu dintre cele pe care trebuie să le asigure Primăria, fie că e vorba de apă potabilă, canalizare, drumuri asfaltate, iluminat public, siguranța cetățeanului, transport public.

Sinescu a spus că în prezent Ion Lungu are undeva la 30 la sută susținere în municipiu și a explicat că în ultima perioadă a avut întâlniri cu cetățenii din toate cartierele și a constatat că există un grad de nemulțumire față de Ion Lungu.

„Sunt 16 ani de zile pe care domnia sa i-a gestionat în calitatea de primar. Cum spuneam, acel miliard de euro din bugetele Sucevei cumulate în cei 16 ani nu se regăsesc în problemele sucevenilor și vedem în continuare că la nivelul municipiului noi reacționăm și nu acționăm. Nu vedem o strategie foarte clară cu toate că municipalitatea a avut o strategie de dezvoltare, prima strategie din 2010, o strategie amplă care a fost aprobată în Consiliul local și care, din păcate, nu a fost executată, adică primarul nu a făcut mai nimic din ea”, a spus Florin Sinescu.

El a arătat că populația, așa cum percepe el, manifestă o nemulțumire față de Ion Lungu, de faptul că Suceava nu arată așa cum ar fi trebuit să arate un municipiu reședință de județ.

„Are 30 la sută susținere, adică 3 suceveni din zece încă îl votează pe Ion Lungu. Deci șapte suceveni din zece nu-l votează. Eu cred că în perioada asta trebuie să am capacitatea să conving patru dintre cei șapte  să mă voteze pe mine, că eu sunt opțiunea”, a spus Sinescu.

El a reamintit că alegerile se desfășoară într-un singur tur de scrutin și că de aici vine și marea problemă pentru că este important să nu fie împărțite voturile pe foarte mulți candidați.

„Important este ca sucevenii să identifice dintre cei care vor candida persoana cea mai capabilă să o înlocuiască pe Ion Lungu pentru că este nevoie de o altă viziune. După 16 ani de zile eu cred că a intervenit rutina în ceea ce privește modernizarea municipiului Suceava”, a spus fostul prefect.

El a arătat că în 16 ani nu s-a reușit să se soluționeze total niciun serviciu pentru suceveni.

„La ora actuală nu este asigurat nici măcar unul dintre serviciile pe care trebuie să le asigure Primăria pentru toți sucevenii, fie că vorbim de apă potabilă, canalizare, drumuri asfaltate, iluminat public, siguranța cetățeanului, transport public. Sunt chestiuni care nu s-au rezolvat. Măcar un element să putem spune că s-a rezolvat și-l dăm la spate. Avem în continuare străzi de pământ, avem în continuare străzi neiluminate, avem în continuare un transport public care nu ajunge în toate cartierele și, din păcate, nu este o opțiune pentru suceveni pentru că vedem ce înseamnă ora 8:00 dimineața și cred că acel transport metropolitan e soluția”, a spus Sinescu.

El a apreciat că în municipiu au rămas foarte multe de făcut.

„Dacă ar fi fost ceva rezolvat la nivelul municipalității, ar fi bine, dar din păcate nu este”, a arătat candidatul Pro România.

El a spus că a fost înțeleaptă decizia Pro România de a-l desemna candidat și a evitat să comenteze decizia PSD de a o desemna candidat pe Mirela Adomnicăi și dacă nu se naște o luptă mai degrabă de zona de centru-stânga decât una cu Ion Lungu.

„Nu cred că mai putem vorbi de partide doctrinare în România, ci de oameni care pot să lucreze în echipă, cum am făcut-o eu cu Cătălin Nechifor, el ca președinte de Consiliu Județean, eu ca prefect”, a spus Sinescu.

El a arătat că și candidații Pro România de pe lista pentru Consiliul local vor aduce un suflu nou, fiind o echipă tânără.

„Vrem să venim cu o echipă nouă cu o altă viziune. E nevoie de un suflu nou. Vorbim de altceva. Vorbim de un proiect propriu Pro România gândit de la început și cred că așa vom merge și în continuare”, a spus candidatul Pro România.

El a adăugat că dacă există discuții pentru o candidatură comună acestea trebuie să se poarte la un alt nivel.

„Eu încerc să vin în fața sucevenilor cu oferta noastră, cu modul în care vedem noi dezvoltarea municipiului Suceava”, a spus Sinescu.

El a menționat că își propune ca cel puțin 40 al sută dintre suceveni să voteze Pro România.

„Ne dorim ca patru din cei șapte suceveni care nu-l votează pe Ion Lungu să ne voteze pe noi”, a spus Sinescu.

Întrebat dacă va avea atacuri la adresa lui Ion Lungu el a declarat că își propune să arate că este constructiv și a menționat că a fost destul de critic la adresa lui Ion Lungu, la investițiile care se doresc.

„Eu vreau să spun că 16 ani de zile și miliardul de euro pe care l-a cheltuit Ion Lungu puteam să avem cu totul altceva. Municipiul Suceava putea să fie cu adevărat un oraș în care să simți că poți să trăiești, să studiezi și să locuiești”, a conchis Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de