Senatorul PSD Ioan Stan cere din nou ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să aloce la rectificarea bugetară 5 milioane de euro pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, face, luni, o nouă încercare de a sensibiliza Guvernul României de a aloca fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a noului Spital Municipal Fălticeni și deschiderea acestuia.

Vă prezentăm interpelarea adresată de senatorul Ioan Stan ministrului Sănătății, Nelu Tătaru:

„Pentru că astăzi urmează să aibă loc o rectificare bugetară, aveți posibilitatea de a aloca cei 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului nou din Fălticeni și să demonstrați că vă pasă într-adevăr de locuitorii județului nostru. Vă rugăm să țineți cont de faptul că autoritățile locale, respectiv primăria municipiului Fălticeni, au semnat inclusiv contractele de achiziție pentru aparatura medicală din noiembrie 2019 și că tot ce-i mai trebuie acestui spital ca să funcționeze este suma menționată mai sus, bani pe care azi îi puteți aloca.   

Vă rugăm să nu uitați, deoarece nici noi nu uităm, că în calitate de secretar de stat ați promis că veți face tot ce vă stă în putință pentru ca spitalul din Fălticeni să se deschidă. Dacă atunci decizia nu vă aparținea, acum, ca ministru al Sănătății, decizia nu doar că vă aparține, dar aveți ocazia să vă țineți de cuvânt și să salvați viața multor suceveni în contextul acestei epidemii.

Este un apel disperat pe care vi-l adresăm, având în vedere situația epidemiologică extrem de gravă din județul Suceava, care a dus inclusiv la închiderea spitalului vechi din Fălticeni precum și a celui din Câmpulung-Moldovenesc, înregistrându-se de asemenea, primele cazuri de COVID-19 și în rândul personalului medical al spitalului din Rădăuți, drept pentru care ne așteptăm inclusiv la închiderea acestuia în zilele următoare. Discutăm deja despre un adevărat dezastru în ceea ce privește funcționalitatea unităților spitalicești din zonă, efectele acestui dezastru putând fi limitate dacă deschidem de urgență spitalul nou de la Fălticeni. Ar fi vorba de 250 de paturi de spital puse la dispoziția locuitorilor județului nostru, într-o unitate spitalicească modernă,  dotată la cel mai înalt nivel. Ce mai așteptați?

Menționăm, de asemenea, că o finanțare parțială nu ne este de folos în contextul acestei epidemii, ci avem nevoie de toți banii odată, pentru ca în cel mai scurt timp unitatea spitalicească de la Fălticeni să poată fi funcțională. Trebuie să înțelegem pentru totdeauna că epidemia de COVID-19  ne obligă mai mult ca oricând să fim responsabili pentru toți românii. De aceea, dacă într-adevăr doriți să ne ajutați, veți aloca astăzi banii necesari pentru achiziția aparaturii medicale, fără scuze sau explicații în plus, dovedind seriozitate și responsabilitate față de locuitorii unui întreg județ”