PS Damaschin Dorneanul transmite un îndemn credincioșilor să se roage pentru însănătoșirea IPS Pimen


Intră acum și în grupul de

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, a făcut, marți, un îndem tuturor credincioșilor să-și înmulțească rugăcinile astfel încât Dumnezeu, Doctorul de suflete și de trupuri, să aducă însănătoșire IPS Pimen Suceveanul, care a fost internat la Institutul „Matei Balș” din București după ce a fost diagnosticat cu Covid 19 și suferă de o pneumonie medie spre severă.

Vă prezentăm integral mesajul transmis de PS Damaschin:

Iubiți frați preoți,
Cinstiți viețuitori ai sfintelor mănăstiri,
Iubiți credincioși,

În aceste zile de prăznuire a Sfintei Învieri a Domnului Iisus Hristos, pe lângă marea bucurie a sărbătorii suntem cuprinși și de tristețe cu gândul la starea de sănătate a Părintelui nostru Arhiepiscop Pimen.

Vă îndemn, din toată inima, să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu pentru ca El, Doctorul de suflete și de trupuri, să aducă însănătoșire Înaltpreasfințitului pentru a-l avea iarăși, cu puteri înnoite, în mijlocul obștii credincioșilor din Bucovina.

Așa cum bunul vlădică ne-a învățat de atâtea ori, să stăm uniți în același gând, unul pe altul întărindu-ne și îmbărbătându-ne, rămânând conștiincioși în ascultările pe care le avem rânduite, în duh de pace și împreună-lucrare.

Avem aceasta datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, ca unul care ne-a purtat și el în rugăciune, ne-a binecuvântat, ne-a iertat, ne-a povățuit cu dragoste și ne este, pentru toți, de atâtea decenii, un adevărat părinte duhovnicesc.

Cu credință neclintită în purtarea de grija a lui Dumnezeu și cu nădejde în puterea Lui vindecătoare și mângâietoare, vă spun tuturor Hristos a înviat!

+ Damaschin Dorneanul
episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de