Purtătorul de cuvânt al BOR: IPS Pimen are o pneumonie medie spre severă, iar starea de sănătate este stabilă. Comentariile malițioase privind transferul cu elicopterul la București a unei persoane vârstnice, fragile, sunt nu doar neavenite, ci chiar nerușinate


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a declarat, marți la România TV  că Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Suceveanul, a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus, iar potrivit medicilor este în stare stabilă și are o pneumonie medie spre severă.

„În acest moment, dincolo de îngrijirea deosebită de care beneficiază la Spitalul „Matei Balș”, la Suceava, DSP efectuează o anchetă epidemiologică în cadrul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” unde își are sediul Arhiepiscopia Sucevei”, a spus Bănescu.

El a arătat că nu există nicio informație până în prezent de starea de sănătate deteriorate a vreunei persoane din mănăstire.

„Până în acest moment toți cei de acolo se simt bine. Nu avem altă varianție la această situație”, a spus Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a arătat că din ceea ce știe, comunitatea mănăstirii a fost izolată, dar este posibil ca orice persoană care ar fi ieșit din când în când pentru cumpărături sau alte motive întemeiate ar fi putut fi expusă.

În prezent, potrivit lui Bănescu, de „chivernisirea eparhiei” este PS Damaschin, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

El a arătat că se așteaptă rezultatele anchetei epidemiologice de la Suceava pentru a se ști dacă sunt și alte persoane infectate în cadrul mănăstirii.

Bănescu a mai spus că au mai fost semnalate câteva cazuri de Covid 19 la Mănăstirea Dragomirna care este în prezent în carantină.

„Decizia transportării cu elicopterul a unui om bolnav, indiferent de funcția pe care o ocupă, o iau autoritățile medicale. Exact așa s-a întâmplat și acum. IPS Pimen nu este singurul român care a fost transportat cu elicopterul în perioada aceasta dramatică prin care trece România. Așadar, comentariile malițioase ale unor personaje legate de acest aspect al unei persoane vârstnice, fragile, care are o funcție importantă pentru comunitatea din care face parte și pentru comunitatea creștinilor din România sunt nu doar neavenite, aș spune chiar nerușinate”, a spus Vasile Bănescu.

IPS Pimen Suceveanul a participat la slujba de Înviere oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”


Intră acum și în grupul de