Senatorul PSD Ioan Stan: Legea privind starea de alertă nu are cum să intre în vigoare în 15 mai. Guvernul liberal a fost mai ocupat să dea tunuri pentru „firmele de casă” și să lovească CCR decât să lucreze la cadrul legal de după starea de urgență


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, marți, că legea privind starea de alertă nu are cum să intre în vigoare în 15 mai așa cum crede premierul Ludovic Orban care își dovedește încă odată incompetența și lipsa de cunoștințe elelementare privind cadrul legal mai ales că în loc să se preocupe de pregătirea stării de alertă Guvernul liberal era ocupat cu lovirea CCR și favorizarea firmelor de casă.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de senatorul PSD Ioan Stan:

„Ne despart doar câteva zile de 15 mai, zi în care, încă de acum două săptămâni, am fost anunțați că se ridică starea de urgență, urmând a fi înlocuită cu starea de „alertă”. Am pus între ghilimele acest cuvânt pentru că în lipsa unui act normativ, practic, de pe 15 mai suntem liberi să facem ce vrem, acest fapt datorându-se incapacității guvernului liberal de a pune pe masa Parlamentului, în timp util, un proiect de lege care să clarifice ce presupune starea de alertă. Probabil au fost prea ocupați să lovească în Curtea Constituțională a României sau să dea tunuri pentru firmele de casă, pentru că altceva nu au reușit să facă în acestă perioadă.

Abia luni, în al doisprezecelea ceas, l-am auzit pe premier afirmând că au depus un proiect de lege care se așteaptă să fie trecut de urgență prin Parlament până joi, astfel încât vineri să fie promulgat de președinte și publicat în „Monitorul Oficial”. Acestă inițiativă demonstrează o dată în plus incompetența premierului și lipsa cunoștințelor sale elementare cu privire la Constituție, care prevede clar în articolul 84 că după adoptarea proiectului de lege în cele două camere ale Parlamentului, este nevoie de un termen de două zile pentru a lăsa termen de contestare la CCR. După aceste două zile și după ce președintele promulgă legea, conform articolului 78 din Constituție, e nevoie de alte trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în „Monitorul Oficial.” Așadar, respectând pașii constituționali,  este imposibil ca pe 15 mai sa avem o lege care să reglementeze starea de alertă, prin urmare românii vor putea să iasă pe stradă fără restricții și fără să știe ce trebuie să respecte. Practic asistăm la un nou act de iresponsabilitate față de cetățeni, act care se încadrează în suita de greșeli cu care ne-au obișnuit deja liberalii de la preluarea guvernării.

Tot luni, l-am văzut pe președintele CJ Suceava în campanie electorală pe centura Rădăuțiului. Ne-am fi așteptat să-l vedem la aeroportul de la Floreni sau la una din autostrăzile cu tuneluri prin munți, fie să taie panglica celor cinci şosele ocolitoare pentru fluidizarea traficului în judeţ,acestea fiind proiectele de infrastructură pe care le propunea la începutul anului. Înțelegem că domnia sa trebuie să se reabiliteze în ochii sucevenilor, dar poate face asta respectând atribuțiile care îi revin, în acest sens mai utilă fiind prezența sa pe drumurile județene, aflate în subordinea sa, a căror stare deplorabilă o cunoaștem cu toții. Pentru a le repara, ar trebui să ceară bani de la colegii lui liberali, iar dacă aceștia tot nu-i dau, așa cum au făcut până acum, să ne explice de ce nu sunt în stare de acest lucru. Și dacă  domnia sa tot se află în campanie electorală, îl informăm că așteptăm caravana miniștrilor liberali la Suceava, care fără îndoială că vor încerca să-i repare imaginea, dar ne îndoim că astfel de demersuri vor mai prinde la electoratul sucevean, având în vedere felul în care a înțeles să gestioneze județul pe perioada epidemiei de Covid-19 și nu numai”.


Intră acum și în grupul de