Din cumpărător în pacient:După ce paznicul ne ia temperatura, urmează ca femeia de serviciu de la supermarket să ne ia glicemia, iar băieții de la ordine să facă și câte un consult oftalmologic


Intră acum și în grupul de

Povestea de la Suceava merge mai departe!

Este foarte clar că numărul bolnavilor de COVID din județul Suceava nu este știut de nimeni cu exactitate. Autoritățile județene au pierdut de mult lupta cu seriozitatea sau cu transparența în materie de gestionare a pandemiei și a cazurilor descoperite.

Dacă a fost vorba de incompetență, de rea-voință…asta, culmea, aceleași autorități vor trebui să o stabilească. Și cred că știu de pe acum care va fi răspunsul.

De-a dreptul hilar, asta ca să nu folosim cuvinte ca ”tâmpenie”, ”absurditate”, ”idioțenie” sau altele, pe care de-a lungul zilei de marți le-am tot auzite în spațiul public vehiculate de ”oficiali”  dar și de ”civili” cu rol de influenceri locali, este modul în care sucevenii trebuie să treacă de subiectul ”Până unde ține Suceava??”.

Prefectura a anunțat că pot circula LIBERI, fără declarații pe proprie răspundere în interiorul granițelor Zonei Metropolitane Suceava, toți vecinii municipiului reședință de județ, mai puțin cei, din ”perete în perete” cum ar veni, din comuna Șcheia.

Iar comuna Șcheia începe de acolo de unde doar primarul comunei, Vasile Andriciuc și câțiva angajați de la cadastru, știu. Motiv pentru care Șcheia e de departe cea mai bogată comună a județului pentru simplul fapt că ea se întinde până în inima Sucevei și taxează comercianții, pe măsură. Așa se face că magazinul LIDL din cartierul Obcini nu prea e din cartierul Obcini al Sucevei, ci este de la periferia comunei Șcheia. Ca și o bună parte dintre blocurile și magazinele din cartier care sunt apropiate de satul Sf. Ilie, parte a aceleiași comune.

Nu aveți ce caută la LIDL – Obcini fără declarație in buzunar! Conform legii..,,

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 19. Mai 2020

În momentul de față, în cartierul Obcini al Sucevei, pe aceeași stradă sunt locuitori din zona Metropolitană și locuitori ai comunei Șcheia.

Ca să mergi la LIDL Obcini, teoretic, ai nevoie de declarație pe proprie răspundere. Deși pe trotuarul care delimitează LIDL de stradă ești în Zona Metropolitană, deci nu ai nevoie de declarație.

Vă las pe dumneavoastră să catalogați situația și să spuneți care ar fi ieșirea din impas. Pentru că ori mergi la LIDL să îți iei de mâncare, ori mergi la Poiana Stampei, din punct de vedere juridic e același lucru- ieși din zona metropolitană și trebuie să ai actele în regulă.

Și ca să fie totul în regulă, când mergi la LIDL Obcini te scanează pentru aflarea temperaturii.

 Am fost și eu astăzi și am trecut testul. Am avut, conform responsabilului cu testarea, același domn care asigură noaptea paza în parcare, 34 cu 2 (grade).

Mulțumim Guvernului că ne-a obligat și la declarații și la termoscanare. Ambele fără nici un rost.

Într-o țară în care fiecare ia pastile după cum îl taie capul de suntem, ca nație, preferații firmelor farmaceutice, mai lipsea ca femeia de serviciu de la supermarketuri să ne ia glicemia, iar băieții de la ordine să realizeze câte un consult oftalmologic.

Știți vorba aia…când ești prost este la fel ca și atunci când ești mort. Tu nu suferi, ci doar cei din jurul tău. Ei bine, dragi guvernanți, conform medicinei eu ieri am fost puțin mort.

Sănătate maximă să aveți!!

Mihai CHIRA


Intră acum și în grupul de