Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: Pentru a se mai îndulci căderea lui Gheorghe Flutur în ochii opiniei publice s-a venit pe scenă cu o știre că și alții s-au testat. Eu și colegii mei ne-am testat din obligație. Nu aveam niciun chef să mă testez//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că asistăm la o nouă manipulare mediatică în condițiile în care se încearcă acoperirea situației generate prin modul în care a fost testat pentru infecția cu noul coronavirus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și că se încearcă să se transmită că s-au testat și parlamentari deși cei care o fac știu foarte bine că parlamentarii au fost obligați să se testeze după ce senatorul PNL Virgil Chițac a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

„Cu toții am fost deranjați de atitudinea unora din presa centrală față de ceea ce se întâmplă la Suceava. Au fost încercări de manipulare a opiniei publice. Vă amintiți acel jurnalist care vorbea cu mască la telefon cu cineva din Suceava și noi, sucevenii, am fost deranjați. Cam așa ceva s-a întâmplat și ieri. Nimic nu e aleatoriu, nimic nu e întâmplător.  S-a încercat o manipulare, cu o știre care s-ar fi dorit un colac de salvare pentru politicianul care a atras în aceste săptămâni atenția opiniei publice prin comportamentul său tocmai vis-a-vis de aceste testări”, a spus deputatul social-democrat.

Rădulescu a arătat că nu a constestat dreptul sau obligativitatea ca Gheorghe Flutur să se fi testat, dar că maniera în care s-a făcut, cu venirea medicului acasă și cu trecerea lui ca medic în fișele DSP au făcut ca lucrurile „să nu fie roz”.

„Pentru a se mai îndulci căderea lui Gheorghe Flutur în ochii opiniei publice s-a venit pe scena cu o știre că și alții s-au testat. Adevărul este cu totul altul, mult mai simplu, sunt fapte controlabile”, a spus deputatul social-democrat.

El a arătat că la începutul lunii martie în România abia începea să se contureze faptul că există o epidemie a cărei existență chiar președintele României o nega.

Rădulescu a amintit că în 10-11 martie parlamentarii social-democrați suceveni au venit în județ după activitatea parlamentară și că în 13 martie el era în teritoriu unde discuta cu diverse persoane din localitățile județului când a fost sunat de președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că a fost informat de la București că senatorul PNL Virgil Chițac a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus și că parlamentarii au obligația să se testeze.

Astfel, a fost organizată o sesiune de testare în sâmbăta respectivă la Palatul Parlamentului pentru cei aflați în București, iar restul trebuiau să se testeze în teritoriu.

El a explicat că a mers la Secția de boli infecțioase a SJU Suceava unde medicii erau echipați corespunzător și le-a spus că a fost anunțat că trebuie să fie testat deși nu are niciun simptom și că i s-a spus că pentru că a fost în preajma respectivului senator liberal este obligat să-și facă testul.

„Nu se vorbea de o penurie de teste. Testarea nu era o problemă”, a spus Rădulescu.

El a adăugat că principala manipulare este că a fost scos în evidență faptul că parlamentarii suceveni s-au testat alături de toți colegii din țară, dar nu că nu se fac teste în masă, nu că personalul medical nu avea echipamente de protecție suficiente și nici că personalul medical sucevean s-a testat ulterior, după circa zece zile, în condițiile în care s-a testat.

Acelea erau problemele adevărate, acolo trebuie să găsim răspunsuri și chiar vinovații”, a spus Rădulescu.

El a subliniat că nu și-a dorit să fie testat, dar că a fost obligat.

Eu și colegii mei ne-am testat din obligație. Nu aveam niciun chef să mă testez”, a spus Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de