Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu susține că Gheorghe Flutur era îndreptățit să se testeze pentru infecția cu SARS-CoV-2 și că dintre parlamentari doar senatorul Ioan Stan ar fi trebuit testat


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, ministru al Culturii, a transmis un comunicat de presă în care acuză modul în care parlamentari de Suceava s-au testat pentru noul coronavirus în data de 13 martie arătând că Gheorghe Flutur era unul dintre cei îndreptățiți să se testeze în timp ce parlamentarii nu.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Bogdan Gheorghiu:

„Atacurile meschine la adresa liderului județean Gheorghe Flutur urmează, se pare, o buclă temporală care nu are nimic de-a face cu esența spirituală, morală sau socială a Bucovinei. Dacă în Săptămâna Patimilor am fost bombardați de campanii de denigrare absolut mincinoase la adresa lui Gheorghe Flutur și a familii sale, în preajma Înălțării Domnului continuă tirada de minciuni care, încercând să lovească un lider politic, nu fac altceva decât să creeze victime colaterale.

Domnul Ioan Stan și compania selectă, pentru a justifica faptul că au încălcat toate protocoalele medicale în ziua de 13 martie 2020, prezentându-se la Spitalul Județean Suceava pentru efectuarea testului COVID, se raportează în mod penibil la situația președintelui Flutur. Din fericire pentru domniile lor, și le urăm sănătate în continuare, aceștia au fost perfect sănătoși, spre deosebire de Gheorghe Flutur, care a trecut prin boală și convalescență.  Întrebarea este: de ce, în loc să mergeți la spital, nu ați mers la DSP și ați dat dovadă de inconștiență, putând fi un motor al transmiterii comunitare a acestui virus?

În absolut toate țările civilizate, cei care ocupă funcții de decizie trebuie și sunt testați cu prioritate, deoarece starea sănătății unei persoane cu răspundere influențează activitatea sa în slujba și bunul mers al comunității.

Până la urmă, domnul Stan, ca și contact direct, se pare că se încadra în criteriile de eligibilitate pentru testare, dar ceilalți, ca și prezumtivi contacți secundari, în nici un caz nu aveau ce să caute acolo. Repet, din fericire au avut rezultat negative și o perioadă de 14 zile de izolare, perioadă pe care au folosit-o din plin pentru uneltiri politice și atacuri mincinoase.

Dar în încercarea de a lovi în Gheorghe Flutur, la care s-au aliniat cuminți toți opozanții politici și au comandat campanii de presă pentru distrugerea imaginii acestuia, au lovit în Suceava, în Bucovina, în oameni și în medicii de la Spitalul Județean Suceava.

Domnilor, personalul medical de la SJU a trecut prin cea mai grea perioadă, nu era nevoie și de presiuni politice cu iz de campanile electorală.  Un raționament elementar, dublat de nițel bun-simț, v-ar fi făcut să vedeți faptul că  mica echipă de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean  a gestionat aproximativ 2500 de cazuri de persoane infectate cu acest tip de coronavirus, de aproape 3 ori mai mult decât numărul de pacienți gestionați de spitalul Matei Balș din București, având mult mai multe resurse umane si materiale. Acest atac politic lovește în acești oameni, lovește în cei pe care i-ați lipsit de serviciile medicale și așa limitate de la Suceava. 

Nici nu vreau să mă gândesc cât de riguroși au fost domnii demnitari de la PSD, când, prin discursurile lor din ultima perioadă, au vrut divizarea bucovinenilor prin încercarea continuă și constantă de a-l decredibiliza pe omul care, de-a lungul timpului, a luptat și luptă în continuare pentru interesele Sucevei, Gheorghe Flutur.

Testul COVID a generat un rezultat deja cunoscut  în cazul domnului senator Ioan Stan, al domnului senator Virginel Iordache și mai ales al domnului deputat Ștefan Alexandru Băișanu: NEGATIV pentru virusul pandemic și POZITIV pentru demagogie, lașitate, individualism și indiferență pentru comunitatea pe care o reprezintă.


Intră acum și în grupul de