Președintele PSD Suceava, Ioan Stan: Simțim deja economic efectele guvernării dezastruoase a PNL. Vom depune moțiune de cenzură după încetarea stării de alertă//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva actualului guvern PNL care conduce dezastruos țara.

„Din punct de vedere economic deja simțim efectele guvernării dezastruoase”, a spus Stan

El a arătat că din datele statistice ale INS și Eurostat sunt în România, sigur, 400.000 de șomeri și foarte-foarte curând se vor mai adăuga încă 600.000 dintre cei care ies din șomaj tehnic.

Senatorul Ioan Stan a explicat că este o situație dramatică să ajungi cu un milion de șomeri în România în condițiile în care economia țării va reporni foarte greu, în condițiile în care Produsul Intern Brut a scăzut în șase luni de zile cu 14 la sută.

Președintele PSD Suceava a arătat că Guvernul PSD a reușit să aducă PIB la peste o mie de miliarde de lei, iar acum acesta a fost diminuat puternic și nu se știe de unde se va acoperi acestă lipsă de finanțare.

Ioan Stan a mai spus că Guvernul PSD a scăuzt datoria guvernamentală, de la 37 la 35 la sută din PIB, iar acum aceasta a sărit de la peste 43 la sută din PIB.

„Cel mai grav lucru este că s-au împrumutat în șapte luni de zile 87 de miliarde de lei, în timp ce în trei ani de zile PSD a împrumutat 79 de miliarde de lei. Te întrebi unde sunt acești bani. În autostrăzi nu, în drumuri rapide nu, în drumuri naționale și județene, nu, în majorări salariale sau respectarea legii alocațiilor copiilor, nu”, a spus Stan.

El a arătat că de la 1 iunie potrivit legii inițiate de PSD trebuiau dublate alocațiile copiilor, iar de la 1 septembrie pensiile românilor trebuie să crească cu 40 la sută.

„Nu vii tu Ludovic Orban să spui că PSD a presimțit că nu va mai fi la guvernare și a majorat pensiile ca să doboare PNL. Am spus că în stare de urgență și stare de alertă nu depunem moțiune de cenzură, dar dacă nu respectă legea vom depune moțiune de cenzură”, a spus Ioan Stan.

El a menționat că nu vede cum actualul guvern va putea gestiona fondurile alocate de UE pentru revenirea după pandemie și a explicat că deși suma de peste 30 de miliarde de euro alocată României pare mare, de fapt la populația țării este penultima în UE înaintea Bulgariei, deși România are cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirsu și decese asociate Covid din zona est europeană.

„Pentru sumele alocate de UE, trebuie depuse proiecte, iar premierul Orban spune că nu știe pe ce domenii”, a arătat Ioan Stan care și-a exprimat îngrijorarea privind capacitatea actualului guvern de a putea gestiona în continuare țara fără să afecteze grav întreaga societate.


Intră acum și în grupul de