Ioan Stan respinge acuzele PNL Suceava privind testarea la noul coronavirus și arată că a fost obligat să o facă la fel ca toți parlamentarii și membrii Guvernului: La Spitalul Județean s-au deschis dosare penale nu din cauză că ne-am testat noi în 13 martie, ci pentru că acest spital nu s-a aprovizionat cu materiale necesare în lupta cu Covid


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că parlamentarii PSD d Suceava au fost obligați să se testeze pentru noul coronavirus pentru că un senator liberal a fost confirmat cu Covid.

El consideră că s-a deschis subiectul testărilor la noul coronavirus pentru că liberalii au încercat să stopeze căderea liberă de imagine a lui Gheorghe Flutur  în rândul populației județului Suceava.

„Întrucât PNL-iștii au încercat să oprească această cădere liberă de imagine în rândul cetățenilor Sucevei a liderului lor, Gheorghe Flutur, au încercat să prezinte o situație în care sunt implicat eu”, a spus Stan.

Senatorul social-democrat a explicat că în 13 martie senatorul PNL Virgil Chițac a fost confirmat infectat cu noul coronavirus și că atât el cât și ceilalți doi senatori PSD suceveni s-au intersectat cu acesta în Senat și este și membru într-o comisie din care face parte și senatorul liberal infectat.

El a spus că a fost sunat de conducerea Senatului ca în aceste condiții, împreună cu cei doi colegi senatori să facă această testare și cu un deputat cu care am interacționat și eu.

„Am mers, nu de capul nostru, la Secția de Boli infecțioase unde am spus că suntem asimptomatici, dar ne-au obligat. Ne-au spus că este obligatorie testarea. Nu ne-am testat nici noaptea acasă chemând medicul epidemiolog, nu am trimis nici testele la Institutul Matei Balș”, a spus Stan.

El a menționat că după patru zile au venit rezultatele, negativ, dar că a stat în izolare 14 zile și a fost verificat în permanență de personalul DSP.

Ioan Stan a precizat că atunci când s-a prezentat la Secția de boli infecțioase nu era niciun cadru medical în așteptare pentru a fi testat, subliniind că primul caz din județ a fost în 14 martie.

„Au fost testați la nivelul țării toți membrii Guvernului, toți parlamentarii. Nu avem nicio vină că acest spital a fost nepregătit cu toate că, începând din luna decembrie, instituții abilitate ale statului român au anunțat de pericolul care îl paște pe cetățeanul român, ca de fapt în toată Europa”, a spus senatorul sucevean.

Ioan Stan crede că senatorul PNL Daniel Cadariu a făcut acele afirmații pentru că a fost pus de liderul de partid din partea căruia se aștepta la pocăință pentru că în județ au murit peste 200 de oameni, dar nu din cauză că s-ar  fi testat parlamentarii  în data de 13 martie, ci pentru că acest spital nu s-a aprovizionat cu materiale necesare în lupta cu Covid.

„La SJU Suceava s-au deschis dosare penale, nu pentru noi, ci pentru dumnealor. Așteptăm cu interes să vedem care va fi rezultatul”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat că își dorește a SJU Suceava să redevină ceea ce a fost înainte de această epidemie, un spital non-Covid

Ioan Stan consideră că pentru a se evita situația actuală se putea face un spital mobil Covid, chiar în cooperare cu județul Botoșani, și nu Spitalul județean să fie transformat în spital Covid.


Intră acum și în grupul de