Senatorul PSD Ioan Stan: În șapte luni Guvernul PNL a reușit să prăbușească economia, să explodeze datoria guvernamentală și deficitul bugetar, în timp ce președintele Iohannis demonstrează că disprețuiește poporul român și istoria lui prin atacarea legii de marcare a recunoașterii unirii Transilvaniei cu România


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat, luni, într-un comunicat de presă, decizia președintelui Klaus Iohannis care a atacat legea prin care se marchează recunoașterea unirii Transilvaniei cu România, apreciind că acesta disprețuiește poporul român, în timp ce Guvernul PNL prăbușește economia țării.

„Prin decizia de a contesta la Curtea Constituțională legea Trianonului, domnul Klaus Iohannis demonstrează încă o dată, deși nu mai era nevoie, că disprețuiește poporul român și istoria lui. Din păcate avem la conducere un președinte care nu-și iubește țara iar acest lucru este din ce în ce mai evident. Altfel nu putem explica acest demers împotriva marcării unui eveniment istoric de importanță națională și în acest context trebuie avut în vedere faptul că nimeni, până acum, n-a sesizat vreodată Curtea Constituțională când am legiferat pentru anumite zile marcante ale minorităților naționale. Pesemne că pe Klaus Iohannis îl deranjează doar momentele importante din istoria românilor, asta deși nu mai departe de-o lună se dădea marea patriot susținând o mare minciună, anume că PSD-ul dă Ardealul pe mâna Ungurilor. Îi atragem atenția cu acestă ocazia că prin Tratatul de la Trianon s-a recunoscut tocmai unirea Transilvaniei cu România și ar fi fost firesc să marcăm această zi istorică, dar este din ce în ce mai limpede pentru toată lumea că președintele țării este patriot numai în interes personal sau în scop electoral”, a transmis Ioan Stan.

El a adăugat că a constatat că parlamentarii PNL din teritoriu au primit misiunea de a lăuda așa zisele realizări ale guvernului Orban deși acestea nu numai că lipsesc cu desăvârșire, dar că toate instituțiile internaționale indică alte date decât cele prezentate de liberali.

„În ultimele luni am văzut rând pe rând Comisia Europeană, FMI, Banca Mondială, OECD, băncile cât și  alte instituții financiare, prezentându-ne o altă realitate decât cea pe care actuala putere vrea să ne-o vândă. Și ca dezastrul să fie mai evident, săptămâna trecută i-a venit rândul agenției de rating Standard & Poor’s să răstoarne calculele Guvernului privind principalii indicatori macroeconomici în anul 2020. Astfel, respectiva agenție estimează o cădere economică de 5,5% în 2020 în timp ce Guvernul prognozează o scădere de doar 1,9%. De asemenea se estimează un PIB nominal de 1.032 miliarde lei, în scădere cu 28 miliarde lei față de anul 2019 și cu 50 de miliarde lei mai puțin decât estimarea Guvernului pentru anul 2020. În același timp, vom asista la o explozie a datoriei guvernamentale la 46,2% din PIB, mult peste prognoza Guvernului de numai 40,9% din PIB. Se mai estimează un deficit de cont curent de 4,8% din PIB, peste estimarea Guvernului de 4,1% din PIB, un deficit bugetar de 8% din PIB, peste estimarea Guvernului de 6,7% din PIB  și nu în ultimul rând o depreciere de 6% a cursului leu-dolar”, a arătat Ioan Stan.

El spune că liberalii mint intenționat pentru a-și opri prăbușirea în încrederea românilor.

„Practic acestea sunt rezultatele și „realizările” ultimilor 7 luni de guvernare liberală, iar ceea ce ne prezintă liberalii sunt numai minciuni spuse pentru a opri prăbușirea în sondaje a partidului de guvernământ”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de