Dan Ioan Cușnir: Suceava este modernizată doar pe site-urile de socializare. În loc să creeze infrastructuri separate pentru pietoni și pentru bicicliști, conducerea Primăriei a generat o nouă dispută între suceveni, între pietoni și bicicliști
Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, apreciază că lipsa unei infrastructuri pentru circulația bicicletelor și trotinetelor, așa cum se procedează în toate orașele dezvoltate, conducerea Primăriei Suceava a generat o dispută între cei care susțin bicicliștii și cei care susțin pietonii.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Rolul unei administrații eficiente este ca prin reguli să genereze ordine iar prin viziune să genereze progres pentru comunitate. Un exemplu recent, tânărul biciclist care s-a accidentat în centrul Sucevei, în fața Muzeului de Istorie, a divizat din nou parte din societate în susținători ai bicicliștilor și în susținători ai pietonilor.

Dacă cuplul Harșovschi/Lungu ar fi avut o minimă aplecare către Suceveni și în cei 16 ani de când tot modernizează Suceava, ar fi creat o infrastructură prin care bicicliștii să aibă pe unde circula în siguranță fără să îi deranjeze pe pietoni, acest accident nu ar fi avut loc.

Dar cum Suceava este modernizată doar pe site-urile de socializare ale lui Harșovschi și Lungu, mii de proprietari de biciclete și sute de posesori de trotinete nu au pe unde să circule. Au de ales între carosabil la pachet cu pericolul mașinilor și între trotuar la pachet cu riscul de a-i incomoda pe pietoni.

Harșovschi și Lungu vorbesc pompos de un “oraș verde” dar care nu are o minimă rețea de piste pentru biciclete și trotinete. În loc să creeze infrastructuri separate pentru pietoni și pentru bicicliști, așa cum fac administratorii orașelor civilizate din România, au ales să creeze o nouă dispută între Suceveni: cine are dreptate pietonul sau biciclistul? Răspunsul este simplu: într-un oraș decent și biciclistul și pietonul au dreptate!

Îi mulțumim domnului Felix D. Smetaniuc pentru semnalul de alarmă, pentru fotografiile de pe rețelele de socializare și pentru atitudinea corectă față de tineri, față de viitorul Sucevei.

Suceava are nevoie de Reguli și de Viziune care să ducă la Ordine și Progres!”

loading...