Senatorul PSD Ioan Stan: De duminică se intră în stare de haos pentru că prelungirea stării de alertă nu a fost încuviințată de Parlament//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că de duminică se intră în România în stare de haos pentru că Guvernul PNL a evitat încuviințarea Parlamentului în condițiile în care legea este foarte clară că starea de urgență nu poate fi impusă decât cu aprobarea Parlamentului.

Ioan Stan a recunoscut că PSD a votat Guvernul Orban pentru a se evita o criză politică la acea dată care se putea transforma într-o criză economică.

„Noi am votat acest guvern pentru a evita o criză politică. Criza politică se transformă în criză economică. Am spus că nu depunem moțiune de cenzură în starea de urgență sau de alertă.În momentul acesta ne-a venit mingea la fileu. Au prelungit starea de alertă cu 30 de zile și eu evitat încuviințarea Parlamentului”, a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD a arătat că Guvernul a făcut doar o informare, iar Ludovic Orban a spus că nu de fiecare dată trebuie cerută încuviințarea Parlamentului.

Stan a explicat că în lege se precizează clar că dacă starea de alertă afectează mai mult de jumătate din județele țării este necesară aprobarea Parlamentului.

„De duminică se intră în starea de haos pentru că se termină starea de alertă”, a declarat Ioan Stan.

Potrivit acestuia, de luni, orice cetățean poate să facă ce vrea pentru că nu poate fi amendat întrucât nu mai există starea de alertă pentru că nu a fost cerută încuviințarea Parlamentului.

El a mai spus că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că sunt toate condițiile pentru a depune moțiune de cenzură cu precizarea că e nevoie de format o majoritate, iar pe lângă PSD, ALDE și Pro România trebuie și UDMR.

Stan a arătat că urmează să fie purtate discuții pentru strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură.

El a mai apreciat că Guvernul PNL și  președintele României urmăresc să ducă starea de alertă până în toamnă ca să amâne alegerile locale până în primăvară pentru că au văzut că nu pot câștiga alegerile locale în București și în alte mari orașe sau județe din țară.

Ioan Stan a arătat că moțiunea de cezură va fi depusă și pentru că Guvernul PNL nu respectă legea privind dublarea alocațiilor copiilor și nici nu majorează pensiile cu 40 la sută așa cum prevede legea.

Senatorul PSD a arătat că există fonduri pentru dublarea alocațiilor și mărirea punctului de pensie cu 40 la sută și a explicat că PNL a renunțat la impozitul de 2 la sută pe activele băncilor, că a renunțat la taxarea multinaționalelor și a că Guvernul PNL are cheltuieli cu funcționarea celor 16 ministere cu mult mai mari decât cele pe care le avea Guvernul PSD cu 26 de ministere, sau că Guvernul PNL a împrumutat aproape 90 de miliarde de lei în șapte luni în timp ce PSD în trei ani a făcut împrumuturi de 79 de miliarde  de lei.

Mai mult, Ioan Stan a arătat că și colectarea la bugetul statului este mult mai mică decât o făcea Guvernul PSD și că trebuie stopată și evaziunea fiscală.

„El consideră că orice altă majorare a pensiilor cu mai puțin de 40 la sută înseamnă tăieri de pensii”, a declarat Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de