Cod portocaliu de ploi abundente și furtuni în județul Suceava de vineri la prânz până sâmbătă dimineața și cod galben de instabilitate atmosferică până luni dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată și pentru județul Suceava de vineri de la ora 12:00 până sâmbătă ora 02:00

Astfel, potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50…80 l/mp.

Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

ANM a emis și o avertizare cod galben valabilă de sâmbătă de la ora 10:00 până luni la ora 10:00

Meteorologii arată că în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM notează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.