Un sucevean din diaspora vrea să facă naveta Torino-Suceava pentru a fi consilier județean. Cristian Pascariu vrea să schimbe mentalități și să vină cu o viziune occidentală în administrația suceveană


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Piemonte, Cristian Pascariu, a anunțat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că intenționează să candideze la alegerile locale viitoare pentru un loc în Consiliul Județean Suceava întrucât dorește să contribuie la dezvoltarea zonei din care provine.

Pascariu a spus că are 40 de ani și că este plecat în Italia de la 16 ani, dar că revine cel puțin odată pe an în țară.

El s-a născut la Gura Humorului și a copilărit în cartierul sucevean Burdujeni și apreciază ceea ce a făcut primarul Ion Lungu pentru oraș, arătând că, de exemplu, în Torino, abia în acest an se achiziționează autobuze electrice, ceea ce a făcut și primarul Lungu.

Pascariu a spus că pentru dezvoltarea zonei este nevoie de o nouă viziune și consideră că poate să ofere experiența sa de om care a trăit cea mai mare parte a vieții în Italia, fiind obișnuit cu valorile occidentale.

El a declarat că dacă va fi ales consilier județean atunci va face naveta între Torino și Suceava și că scopul lui este ca pe parcurs să revină în țară cu familia, arătând că cei care locuiesc în țară și vizitează doar țări din străinătate nu pot să înțeleagă dorul de casă.

Pascariu a mai spus că înainte de a intra în politică s-a ocupat cu activismul civic și că după ceea ce s-a întâmplat în august 2018 la mitingul diasporei s-a decis să se implice mai mult, iar acum organizația PNL Piemonte are în prezent 60 de membri.

Pascariu a spus că este decis să candideze la Consiliul Județean Suceava și că, printre obiectivele sale, este să schimbe și mentalități.

El a respins și acuzele aduse disaporei care a revenit în județ la începutul pandemiei că ar fi adus noul coronavirus și a spus că doar în România lucrurile sunt privite în acest mod.

Pascariu a arătat că Lombardia, care are cel mai puternic sistem de sănătate din Italia a fost focar, dar că nimeni nu privește pe cei din această zonă altfel decât o făceau și înainte de criza sanitară.

El a recunoscut că este un visător, dar că nu poate să stea deoparte și să nu se implice.


Intră acum și în grupul de