Senatorul Ioan Stan: PSD va vota legea carantinării, dar nu în forma abuzivă gândită de PNL, ci cu respectarea drepturilor omului. Liberalii ne amenință cu instaurarea stării de urgență în cazul unui vot negativ


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că în cadrul ședinței CExN al PSD s-a decis votarea legii carantinării, dar nu sub forma abuzivă gândită de cei de la PNL, ci aducându-i modificări substanțiale în concordanță cu Constituția României, respectând drepturile omului și în acord cu legislația europeană.

„De asemenea, am insistat ca legea respectivă  să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat ca să nu dea naştere la abuzuri. Bineînțeles că suntem îngrijorați de situația sanitară din țară însă un proiect de lege de o asemenea importanță, care afectează drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, nu trebuie și nu poate fi votat fără o dezbatere serioasă”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că este a treia oară de la începutul epidemiei de Covid 19 când PNL se comportă total iresponsabil și trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe genunchi, în grabă și fără să țină de cont de aspectele constituționale care trebuie îndeplinite și de drepturile omului care trebuie respectate.

„Liberalii fac asta cu tupeu, amenințând cu instaurarea stării de urgență în cazul unui vot negativ. Le amintim pe această cale că starea de urgență n-o pot adopta după bunul lor plac și că le trebuie pentru asta acordul Parlamentului, acord pe care nu-l vor mai primi”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de