Dan Ioan Cușnir și-a lansat candidatura la funcția de primar al Sucevei cu sloganul „Reconstruim măreția Sucevei!”. El propune un parteneriat cu sucevenii prin care Suceava să redevină orașul frumos în care oamenii să își dorească să trăiască//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, și-a anunțat, miercuri, intrarea în cursa pentru funcția de primar al Sucevei având ca principal obiectiv un parteneriat cu sucevenii pentru a reda măreția Sucevei.

Conferința de presă de lansare a fost organizată într-un spațiu de joacă nemodernizat din cartierul Burdujeni pentru a sublinia că e nevoie ca toate zonele orașului au nevoie de atenție, iar în fundal s-a auzit melodia „Wind of change” (Vântul schimbării) interpretată de Scorpions, care este considerată emblematică pentru căderea comunismului în estul Europei.

Îmbrăcați cu cămăși albe, dar fără măști de protecție, păstrând o distanță fizică între ei, participanții la conferința de presă de lansare a candidaturii lui Dan Ioan Cușnir păreau emoționați, dar încrezători.

Dan Ioan Cușnir i-a prezentat pe câțiva dintre cei care deja au decis să susțină această mișcare alături de el și intră în acest parteneriat cu el, respectiv Adelina Paiu, Andrei Ghiață, Gabriel Buciac, Sorin Gălățeanu sau Valentin Gherasim.  

Subliniind că locul de joacă din care lansa mesajul este nemodernizat și neîntreținut, Cușnir a evidențiat că locuitorii din zonă nu au fost tratați cu respectul pe care îl meritau și a arătat că toți pot să-și imagineze că în Suceava copiii se joacă în parcuri și locuri de joacă amenajate modern și cu toate sistemele de siguranță, că vârstnicii au câteva parcuri în care să se plimbe și să își petreacă liniștiți timpul liber, că există terenuri de sport de interior și exterior unde se pot practica activități diferite, că există trasee și piste speciale pentru biciclete și trotinete, că există suficiente locuri de parcare amenajate pentru toată lumea, că există un plan de urbanism pus la punct de oameni competenți și că este curățenie.

Dan Ioan Cusnir (PSD) anunța candidatura la Primărie

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cusnir își anunța candidatura la funcția de primar al municipiului Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 15. Juli 2020

Am ales un loc de joacă pentru copii pentru că el simbolizează grijă noastră pentru copii, pentru educația, siguranța și starea lor de bine în general”, a explicat Dan Ioan Cușnir care a adăugat că își aduce aminte cu plăcere cum se juca cu fratele lui în locurile de joacă existente acum 45 de ani în oraș, iar ceea ce se întâmplă acum este inacceptabil.

Suceava este casă noastră. Noi trebuie să avem grijă de casă noastră. Noi, nu alții. Cei care sunt acum la putere, actuala administrație eșuează de 16 ani în conducerea acestui oraș. Va pot da foarte multe exemple. Mi-ar trebui o zi întreagă să le spun și tot nu aș termina de spus cât de mult rău au făcut Sucevei cei 16 ani de incompetență, de lipsă a grijii, de lipsă a gândirii orientate către suceveni și către comunitatea noastră. Orașul nostru drag a fost ignorat de propria sa conducere. Orașul nostru drag a fost trădat de propria sa conducere”, a declarat Cușnir.

El a adăugat că nu dorește să plictisească cu nerealizările actualei conduceri a Primăriei Suceava și a transmis că sunt 75 de zile până la alegerile locale când se poate schimba conducerea Primăriei Suceava și să se înceapă reconstrucția orașului care să devină din nou măreț.

În 75 de zile putem face ceva! În 75 de zile alegem noua noastră conducere! În 75 de zile avem opțiunea pentru a ne alege un primar dintr-o altă generație, cu o altfel de mentalitate, cu viziune și principii!”, a transmis Cușnir.

El a declarat că nu promite nimic, dar că propune un parteneriat între administrație și cetățeni, un parteneriat care va avea un singur obiectiv, respectiv Suceava măreață după maximum două mandate electorale.

Dan Ioan Cușnir a arătat că va fi nevoie de recâștigarea încrederii sucevenilor în administrație prin transparență decizională, prin transparență în cheltuirea banului public, prin competență crescută pe toate segmentele funcționale, prin exigență și că totul se va clădi pe încredere reciprocă.

Suceava va fi un oraș curat și frumos în cartiere, pe toate străduțele nu doar pe strada principală. După 16 ani, Suceava va avea din nou un arhitect șef care să readucă urbanismul la normalitate.Copiii se vor juca și tinerii vor face sport doar în locuri sigure, moderne și curate. Autoturismele vor fi parcate în parcări de reședință supraetajate, șapte în orașul vechi și trei în Burdujeni, zece în total. Autobuzele vor avea programul afișat în fiecare stație, vor ajunge la timp, vor avea aer condiționat vara și căldură iarnă. Sucevenii vor aștepta mai puțîn în stație și durata călătoriei va fi mai scurtă pentru că infrastructură rutieră va fi reproiectată pentru optimizarea traficului rutier și de călători. Transportul public de călători, dar și transportul școlar vor fi regândite pentru întreagă zona metropolitană Suceava, Ipotești, Moara, Șcheia, Salcea și Adâncată. La fel și rețeaua de școli și grădinițe, zonele de agrement Pătrăuți și Adâncata și managementul deșeurilor vor fi gândite integrat pentru întreaga zona metropolitană. Nu mai pot fi concepute și gândite separat de Suceava”, a spus Cușnir.

El a spus că Suceava va redeveni frecventabilă, vor veni mai mulți turiști și investitori, vor intra mai mulți bani în Suceava, iar consecința va fi că salarilor vor fi mai mari pentru suceveni.

Împreună vom reda Sucevei măreția”, a transmis Cușnir care a adăugat că Suceava va fi un oraș frumos în care să își dorească lumea să trăiască și să vină în vacanță.

El a mai subliniat că în acest proiect sunt incluși toți sucevenii.

„În această călătorie nu va fi vorba despre mine ci despre noi. Întotdeauna noi este mai puternic și mai important decât eu. În aceste maximum două mandate nu veți vedea nici un selfie cu mine, dar veți vedea sute de fotografii cu suceveni cărora li se va vedea pe față mândria apartenenței la ceva măreț”, a adăugat Dan Ioan Cușnir.

El a mai arătat că este născut, crescut și educat în municipiul Suceava, la fel și copiii lui, iar părinții săi au contribuit la dezvoltarea Sucevei, unul dintre ei la dezvoltarea economică, iar celălalt la dezvoltarea spirituală a Sucevei și că așa cum el este mândru de tot ceea ce au făcut părinții lui pentru Suceava, va face tot ceea ce depinde de el pentru ca și copiii lui să fie mândri pentru că va face parte din proiectul care va reda măreția Suceavei.

„Noi, nu eu, noi vom reconstrui măreția Sucevei! Pe 27 septembrie, noi ne luăm orașul înapoi și începem reconstrucția lui. Noi, împreună! În 75 de zile scriem un nou destin pentru orașul nostru drag! În 75 de zile Suceava poate da șansă unei altfel de abordări, Suceava  poate să spună hai să fie altfel. În 75 de zile începem clădirea Sucevei mărețe!”, a conchis Dan Ioan Cușnir în discursul de lansare a candidaturii.

El și-a exprimat convingerea că sucevenii se vor alătura acestui proiect și că va câștiga funcția de primar, iar PSD zece mandate de consilier local, urmând ca împreună cu o altă formațiune politică să facă o majoritate confortabilă în Consiliul Local.


Intră acum și în grupul de