Liderul Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, candidează la funcția de primar al Sucevei: Eu zic că după 30 de ani de la Revoluție și 16 ani cu actualul primar merităm mai mult decât niște pavele, niște borduri colorate//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, a anunțat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că va candida la funcția de primar al Sucevei apreciind că după 16 ani de administrație Ion Lungu este nevoie de altceva.

Președintele Uniunii pentru Bucovina a explicat că acum UpB are o nou echipă care a preluat frâiele după ce fondatorul UpB, Sandrinio Neagu, a renunțat la politică din motive personale, arătând că probabil că vor mai colabora cu Sandrinio Neagu, dacă va considera necesar.

El a arătat că în urmă cu un an a decis să se alăture proiectului Uniunea pentru Bucovina și că nu a dorit să se înscrie în partide tradiționale, ci să se implice într-o formațiune nouă, locală, a comunității pentru că și rezultatele pot fi mai ușor de controlat și oamenii mai ușor de convins.

„Eu zic că după 30 de ani de la Revoluție și 16 ani cu actualul primar merităm mai mult decât niște pavele, niște borduri colorate. Sunt foarte multe alte lucruri care se pot face la nivel de fațadă. E foarte ușor să faci un oraș să arate bine”, a spus Opincaru care a explicat că este nevoie de o echipă și  specialiști.

Alin Opincaru, președintele Uniunii pentru Bucovina

UpB – ”aroganță” politică sau proiect pe bune pentru Suceava. Alin Opincaru, un fel diferit de a face politica!!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 16. Juli 2020

„Ieșim pe stradă cu toții și vedem niște mame care se chinuie cu niște cărucioare pe niște borduri care îți iau ochii că sunt în pantă, dar nu funcționează. Suntem în 2020. Nu mai poți păcăli oamenii cu povești”, a spus liderul UpB.

El a menționat că în acest moment în Primăria Suceava nu există un arhitect la urbanism, sau nu există un arhitect care să facă lucrurile OK din punctul său de vedere.

„Nu poți să ai un oraș frumos dacă tu nu ai specialiști la urbanism”, a spus Opincaru.

El a arătat că intenționează să candideze la funcția de primar pentru că au trecut 16 ani în care se puteau face mult mai multe și că e nevoie de schimbare.

„E cazul după 16 ani. Nici primarul Lungu nu era acum 16 ani un Einstein. A venit cum a venit, a luat, a câștigat. E mult 16 ani. Sunt orașe care erau mult sub Suceava atunci și sunt cu mult în față acum”, a spus Opincaru.

El a exemplificat cu Oradea sau Arad, dar a prezentat și modul în care s-a făcut reabilitarea urbanistică a centrului Timișoarei și s-a arătat complet dezamăgit că centrul Sucevei a fost transformat în zonă de betoane fără un  copac.

Liderul Uniunii pentru Bucovina a evitat să dea soluții pentru anumite probleme ale municipiului care nu sunt în regulă, dar a subliniat că pentru fiecare dintre acestea trebuie ca specialiști necunocuți, oameni de valoare, atât din generația lui cât și din generația mai veche, să fie consultați.

El a explicat că nu s-a implicat până acum pentru că tot a așteptat să se realizeze în oraș ceea ce așteptau sucevenii.

Opincaru a recunoscut că are o afinitate mai mare către partea socială, dar că este antreprenor de când se știe și că are o altfel de abordare a problemelor.


Intră acum și în grupul de