Președintele Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, a anunțat că va candida la funcția de primar al Sucevei: Nu se poate ca după 16 ani să mai vrei un mandat că mai ai niște proiecte de finalizat


Intră acum și în grupul de

Îmi dau seama că lucrurile nu merg, de când ieși dimineața din casă și până te întorci seara. Mi-am dat seama că nu e atât de complicată politica asta. Inițial pare un mini-SF monopolizat de băieții mari.

El a spus că o primă problemă care trebuie rezolvată este fluidizarea traficului rutier pentru că nu consideră normal ca de atâția ani primarul să nu vadă că lucrurile în acest sens nu sunt în regulă.

„În condițiile în care circulația se blochează încă înainte de ora 8 este clar că ai o problemă în oraș”, a spus Opincaru care a arătat că rolul primarului este să aibă alături o echipă de specialiști care să găsească soluții pentru problemele apărute.

El a arătat că nu este normal ca după 16 ani de mandat a actualului primar, mamele să aibă probleme în a circula cu copilul în căruț prin oraș.

Alin Opincaru a explicat că majoritatea sucevenilor nu vor proiecte grandioase în oraș, ci mai degrabă proiecte care să-i ajute în dezvoltarea afacerilor, în ceea ce privește traiul zilnic.

El a mai spus că un alt punct important este de a facilita accesul sucevenilor la serviciile Primăriei, începând cu asigurarea unei parcări supraterane pe structură metalică în această zonă, dar și cu optimizarea zonei.

Mai mult, el a arătat că este absolut necesară digitalizarea serviciilor Primăriei Suceava, menționând că sunt comune în România digitalizate complet.

Opincaru a mai spus că Ion Lungu a anunțat că pentru prima dată în acest an nu se va mai întrerupe furnizarea apei calde în regim centralizat pe perioada verii și consideră că acesta este încă un eșec al celor 16 ani de administrare.

„Apa caldă, încălzirea, drumurile, sunt baza”, a spus Opincaru.

Liderul Uniunii pentru Bucovina a estimat că cine va ajunge primar în urma acestor alegeri, în afară de Ion Lungu, va trebui să facă repede niște lucruri.

„Lumea vrea lucruri concrete. Nu mai poți să păcălești lumea că mie îmi trebuie șapte mandate ca să fac, ca să dreg. Lumea râde când se spune că da, mai vrem un mandat ca să definitivăm astea. Nu se mai poate. 16 ani. Ai zis 16 ani, te-ai întors și ai plecat”, a spus liderul UpB.  

De aceea, Alin Opincaru crede că viitorul primar va trebui să rezolve mai multe probleme în primii patru ani, pentru a arăta că se poate, iar în același timp să înceapă și implementarea unor proiecte de anvergură.

Liderul Uniunii pentru Bucovina a mai spus că va trebui ca lucrurile fie făcute cu cap în oraș arătând că a văzut cu ochii lui cum, în urmă cu câteva zile, după o ploaie torențială, angajați ai Primăriei udau florile.

„Totuși, să uzi florile la jumătate de oră după ce a plouat denotă ori că ești extrem de prost, ori că ai un șef incompetent”, a spus Opincaru menționând că pe lângă faptul că udau florile după ploaie, mai îngreunau și traficul rutier pe prima bandă deși era mai bine ca aceștia să igienizeze Parcul Șipote.


Intră acum și în grupul de