Prefectul Alexandru Moldovan: În județul Suceava au fost testate până acum pentru infecția cu noul coronavirus 33.000 de persoane. Avem o capacitate de testare crescută în județ//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, la Analiza de Seară de la News Bucovina că în județul Suceava capacitatea de testare pentru infecția cu SARS-CoV-2 este mare comparativ cu a altor județe din țară.

Moldova a spus că a discutat cu directorul DSP Suceava și că a înțeles că nu a fost dimensionată bine capacitatea de reactivi.

Laboratorul merge în continuare și este o perioadă în care vor fi recoltate probele care vor fi prelucrate la Iași, dar în câteva zile se va reintra în normal.

El a spus că în județ au fost testate până acum 33.000 de persoane în condițiile în care pentru unele persoane s-au efectuat 3-4-5 teste și chiar au fost situații în care s-au făcut și 15 teste până la negativare, dar acestea au fost situații punctuale.

„Un număr de 3-4 teste la o persoană e ceva obișnuit”, a spus prefectul.

El a arătat că în județ a crescut capacitatea de testare ceea ce este un lucru bun.

Prefectul a spus că a discutat cu conducere Spitalului Județean Suceava care i-a transmis că în câteva zile unitatea va avea funcțional și un aparat cu care se vor putea face teste rapide și care este necesar pentru ca persoanele care vin în zona tampon să obțină în scurt timp rezultatul astfel încât să se știe în ce zonă vor ajunge, Covid sau non-Covid din spital.

Totodată, el a spus că va deveni funcțională în câteva zile și unitatea mobilă de Terapie Intensivă ceea ce va permite creșterea capacității ATI din spital.


Intră acum și în grupul de