Ioan Stan: Gheorghe Flutur stă bine la imaginație, iar ultima găselniță este înființarea Muzeului de Artă Sacră la Fălticeni la fel de realistă ca tunelurile prin munți, ca aeroportul de la Floreni, ca cele două spitale de pe hârtie, ca tabăra internațională de la Bucșoaia


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, refuză  efectiv să se implice în problemele reale, concrete ale județului și continuă să prezinte proiecte de viitor pentru că lista cu proiectele realizate este mult prea scurtă.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de senatorul PSD Ioan Stan:  

„După cum am mai spus în intervențiile anterioare, nu există săptămână în care președintele Consiliului Județean Suceava să nu ne demonstreze că stă foarte bine la capitolul imaginație. Dacă ar sta la fel de bine și la capitolul muncă în folosul sucevenilor, altfel ar fi arătat județul nostru după 4 ani de administrație liberală.

Ultima găselniță a domniei sale este înființarea unui Muzeu de Artă Sacră în clădirea fostului Consulat al Austriei, care se află pe raza municipiului Fălticeni, asta după ce ani de zile nu a catadicsit să angajeze măcar un paznic acolo pentru a nu se distruge clădirea, deși imobilul se afla în patrimoniul Consiliului Județean. Cum se face că în tot acest răstimp nu a pus nicio cărămidă pentru reabilitarea clădirii dar acum, în prag de campanie electorală, brusc și-a amintit de potențialul acestei locații? Răspunsul este intuit de oricine: e doar o nouă temă de campanie electorală, la fel de realistă ca tunelurile prin munți, ca aeroportul de la Floreni, ca cele două spitale de pe hârtie, ca tabăra internațională de la Bucșoaia, etc. Este un nou proiect din lista „cu ce va face” Gheorghe Flutur dacă va mai prinde un mandat, această lista fiind mult mai lungă decât lista cu „ce a făcut” în acest mandat.

De asemenea am remarcat că domnia sa nu pierde niciun prilej să se laude cu investițiile făcute la drumul județean Mălini-Slatina-Găinești uitând cu bună știință să menționeze că banii au fost alocați încă din 2018 de către guvernul PSD, prin PNDL-2, în contextul celei mai ample alocări de fonduri pentru infrastructura județeană de drumuri din ultimii 30 de ani. Și dacă tot se laudă cu investițiile guvernului nostru din zona respectivă, ne întrebăm de ce nu face un efort să  reabiliteze și vestitul drum al Talienilor, care leagă județul Suceava de Neamț? Doar banii au fost alocați de guvernul PSD în 2018 și pentru acest drum. Menționăm că în acest timp, Consiliul Județean Neamț a reabilitat porțiunea de drum aflată în administrația sa. Consiliul Județean Suceava ce a făcut timp de doi ani? Nimic. Și chiar săptămâna aceasta l-am văzut pe domnul Gheorghe Flutur afirmând că „avem motoarele turate la maxim”. În campanie poate, că în restul timpului sigur au fost gripate.

 Așadar, după 4 ani de mandat, remarcăm că președintele Consiliului Județean Suceava refuză  efectiv să se implice în problemele reale, concrete ale județului. Asta deși acum are propriul guvern PNL, este președintele PNL Suceava, prin urmare nu-l împiedică nimeni să facă ce trebuie pentru județul nostru. Dar  din păcate pentru suceveni, ceea ce trebuie, nu este totuna cu ceea ce visează domnul Gheorghe Flutur. Din acest motiv, după alegerile din toamnă, domnul Flutur va fi istorie”.


Intră acum și în grupul de