Prefectul de Suceava respinge informațiile potrivit cărora Spitalul Județean Suceava ar urma să fie transformat în spital regional Covid. El spune că, din contra, se acționează pentru ca spitalul nou să revină la vechea menire


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a respins la Analiza de Seară de la News Bucovina informațiile potrivit cărora Spitalul Județean de Urgență Suceava ar urma să fie transformat în spital regional Covid, el arătând că acum se acționează pentru ca patologia Covid să fie transferată în zona spitalului vechi, urmând ca spitalul nou să revină la vechea menire.

„Din datele pe care le aveam eu în momentul când a apărut această poveste- inclusiv noi am primit pe fax o solicitare din partea Colegiului Medicilor în acest sens- știam că nu există nicio intenție la Ministerul Sănătății în acest sens”, a spus Moldovan.

Prefectul a spus că a discutat și cu conducerea Consiliului Județean și cu managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, care i-a confirmat că nu se pune această problemă.

„Mai mult, din discuțiile pe care le-a avut cu ministrul Sănătății care a fost de curând într-o vizită inopinată la spital, de verificare, i-a comunicat că îl încurajează ca să facă tot ce este posibil ca clădirea nouă a SJU Suceava să revină la menirea pe care a avut-o. La nivelul Ministerului Sănătății înțeleg că nu există o asemenea intenție”,  a spus prefectul.

El a adăugat că, mai mult, cei din Spitalul Județean fac eforturi pentru ca în cel mai scurt timp să racordeze unitatea mobilă de terapie intensivă la clădirea de la secția de boli infecțioase din spitalul vechi.

Prefectul a spus că vineri erau 432 paturi libere în  SJU Suceava din care 98 de paturi libere în zona Covid, 111 paturi libere în zona tampon, iar pentru non-Covid un număr de 223 de paturi.

În zona ATI numărul de paturi libere este de 9, numărul de ventilatoare libere ar fi 8 pentru Covid și 13 pentru non-Covid.

El a spus că prin racordarea unității mobile ATI, conducere SJU Suceava are ca scop suplimentarea acestei capacități cu 12 paturi ATI.

Prefectul a menționat că intenția autorităților și a celor din spital este ca clădirea nouă a SJU Suceava să revină la activitatea normală, iar în zona spitalului vechi să fie patologia Covid.

„Zvonistica asta nu are nicio susținere în realitate”, a spus Moldovan.

El a mai spus că SJU Suceava nu are ncii logistica medicală pentru un spital regional Covid mai ales că în condițiile actuale caută medici specialiști și personal medical pentru a acoperi golurile existente

„Personal, mă îndoiesc că există în atenția Ministerului Sănătății această posibilitate”, a spus Moldovan care a menționat că a transmis o solicitare pentru lămurirea situației și că atunci când va primi răspunsul va fi transmis și Colegiului Medicilor și opiniei publice.


Intră acum și în grupul de