Gheorghe Flutur: Vreau să continui pentru marile proiecte care vor contura Suceava europeană și pe care le-am început după un mandat cu soacra în casă, adică cu PSD la guvernare//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că dorește să candideze pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava pentru a implementa marile proiecte care vor contura Suceava europeană.

El a spus că deși este atacat de opoziție, în acest mandat a avut foarte multe realizări deși a fost un mandat „cu soacra-n casă, adică cu PSD la guvernare”.

Flutur a explicat că marile proiecte înseamnă implementarea proiectului de apă și canalizare care se adresează unui număr de 225.000 de suceveni și pe care l-a deblocat în luna decembrie după ce a fost ținut ani de zile în sertarele Rovanei Plumb și că este un proiect așteptat de suceveni, iar acum se derulează 25 de licitații pentru punerea în aplicare.

El a mai declarat că a început și construcția magistalei de gaz natural de la Pojorâta la Vatra Dornei, proiect care a fost tărăgănat de PSD amintind că liderii PSD aveau întâlniri de vineri până luni la Sucevița și tot anunțau că de luni începe construcția de gaz natural, dar că până când nu a venit guvernul PNL acest lucru nu s-a întâmplat.

„Țineți minte că veneau la Sucevița de vineri spre luni cei din PSD și tot spuneau că de luni dăm drumul la gazul metan. Care luni, că nu au făcut-o? Am făcut-o noi și o vom face în continuare”, a spus Flutur.

Flutur a mai spus că acum există și proiectul major pentru care Guvernul alocă un miliard de euro pentru extinderea distribuției gazelor naturale în localități și că el își propune ca prin acest program în județul Suceava să fie dublat numărul beneficiarilor de gaz natural.

„A trebuit să conving Guvernul și cred că am fost unul dintre liderii politici care am cerut să se dea drumul pe bani europeni pe așa ceva”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a mai declarat că un alt proiect important este cel al Stațiunii turistice Bucovina și că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene pentru a se asigura o finanțare europeană de circa 100 de milioane de euro pentru investiții în infrastructura turistică a județului Suceava, iar un punct important va fi punerea în circulație a unui tren pe ruta Suceava-Vatra Dornei cu plecare din oră în oră sau amenajarea Taberei internaționale pentru sport și tineret de la Bucșoaia.

„Acesta să fie pasul spre civilizație. Sunt mari proiecte”, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat că mandatul următor va fi mandatul în care să prindă contul Suceava europeană.

„Chiar și în criză, în pandemie, dacă suntem deștepți trebuie să profităm. Așa cum alte țări în criză au profitat. Investiții masive în turism, investiții în infrastructură. Ce așteaptă oamenii de la mine? Apă-canal, gaze naturale, să mai fac drumurile care mai sunt de făcut și să mai deschid niște trasee”, a menționat Flutur.

El a arătat că acestea nu sunt doar proiecte pe care și le dorește, ci sunt deja proiecte care vor fi realizate.

„Nu sunt prinse doar că voi face. Sunt semnate proiectele europene. Noi avem proiecte europene pentru următorul mandat că nu o să fac față, o să trebuiască să lucrez și sâmbăta și duminica”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de