Mirela Adomnicăi anunță că proiectele de anvergură ale județului vor fi lansate după ce va rezolva problemele concrete și punctuale: Până la autostradă noi avem 1.190 de kilometri de drum județean. Să avem drumuri județene și comunale asfaltate, să avem apă, canal și gaz în localitățile județului și apoi vom dezvolta și alte proiecte.


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava,  Mirela Adomnică, a declarat, marți, că problemele esențiale ale locuitorilor județului sunt concrete, reale și punctuale și că acestea reprezintă prioritățile locuitorilor și nu proiectele de anvergură care până acum au reprezentat doar promisiuni electorale.

Ea a spus că a discutat cu locuitorii județului și a  avut abordarea constructivă și că a întocmit o listă lungă cu probleme mai mici sau mai mari, dar toate foarte importante pentru oamenii cu care a discutat.

„Mi s-a confirmat din aceste discuții și din această listă cu probleme că, dacă județul nostru bate pasul pe loc, nu este din cauză că nu avem mari proiecte duse la îndeplinire sau nu. Este din cauză că lucrurile concrete, punctuale, reale nu au fost realizate, inclusiv la drumuri județene neasfaltate dintre două comune”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că în această situație, principala ei promisiune este că va rezolva aceste probleme ale sucevenilor.

Mirela Adomnicai își lansează candidatura

Mirela Elena Adomnicai își lansează candidatura la președinția Consiliului Județean Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 3. August 2020

„De aceea, în ceea ce mă privește, mi-am propus în calitate de candidat să promit în primul rând că voi realiza aceste lucruri concrete, punctuale, reale care îi sâcâie pe suceveni pentru că proiectele grandioase pe care le-am auzit enunțate de-a lungul timpului de mai mulți conducători ai județului, de la un Safari Parc la Păltinoasa, autostrăzi, mega-stațiune turistică realizată prin asociere de localități, toate aceste proiecte grandioase au rămas doar la stadiul de promisiuni electorale”, a spus Adomnicăi.

Candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Suceava a explicat că în ceea ce o privește vrea ca aceste probleme concrete și punctuale să le ducă la îndeplinire pentru că aceasta a fost abordarea mea și în calitate de prefect.

Ea a reamintit că la numirea în funcția de prefect drumul național DN 18 era început de șase ani de zile în stadiul în care era doar decopertat ceea ce afecta viața celor din zonă, iar în 2019 a fost dat în trafic și a arătat că nici măcar până acum nu a fost recepționat lotul IV, iar la șoseaua de centură a Sucevei a făcut tot ce a depins de ea să fie dată în trafic cât mai repede pentru a scoate traficul greu din municipiu și că nici acum nu e recepționată.

„Îm propun ca în calitate de președinte al CJ să tratez în egală măsură satele, orașele și municipiile, Fiecare om contează, fiecare localitate contează în acest județ. Iar centrul județului va fi în fiecare localitate din acest județ”, a declarat Adomnicăi.

Ea a ținut să precizeze că asta nu înseamnă că nu are și proiecte de anvergură, relevante pentru acest județ, dar că nu vrea să repete greșeala celor de dinaintea ei care au promis proiecte pe care nu le-au realizat nici până acum și care promit în continuare proiecte de anvergură fără să vadă că lucrurile acelea concrete, punctuale, reale încă nu sunt rezolvate.

„Vreau să vorbesc despre proiecte mari abia după ce mă consult cu sucevenii, cu asociațiile profesionale.Proiectele mari ale Sucevei trebuie să rezulte dintr-o dezbatere publică și trebuie să fie dorite de suceveni. Voi vorbi despre proiecte mari atunci când voi avea un studiu de fezabilitate și sursa de finanțare asigurată pentru proiectele mari”, a spus Adomnicăi.

Ea a reiterat că până la proiectele mari își dorește să fie finalizată asfaltarea drumurilor județene.

„Până la autostradă noi avem 1.190 de kilometri de drum județean care traversează județul Suceava. La această dată doar 250 de kilometri de drum județean din județul Suceava, pe o scară de la 1 la 10 sunt de nota 8. Pe peste 600 de kilometri de drum județean nu s-a intervenit nici măcar cu o lucrare de întreținere în ultimii ani, iar restul de 300 de kilometri de drum județean este complet neasfaltat și dezastruos. Terminăm de asfaltat drumuri județene, terminăm de asfaltat drumuri comunale, să avem apă, canal și gaz în localitățile județului și apoi vom dezvolta și alte proiecte care să vină peste această infrastructură absolut necesară, elementară pentru județul Suceava în anul 2020”, a spus Adomnicăi.

Ea a declarat că cei care au condus județul până acum au arătat ce pot să facă.

„Destul! E timpul pentru Suceava!”, a încheiat Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de