Lungu: Când am fost în carantină în Suceava am avut 1.252 de cazuri, iar acum sunt doar 50. Principala problemă a viitorului primar va fi gestionarea epidemiei și cum vom reveni la o viață normală pentru că epidemia nu s-a terminat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că principala preocupare a viitorului primar va fi gestionarea epidemiei de Covid-19  și cum se va reveni la o viață normală în aceste condiții de epidemie.

„Noi am avut în data de 9 aprilie când am fost în carantină 1252 de cazuri în data de 9 aprilie, erau 9,87 la mia de locuitori, iar astăzi avem 0,39 la mia de locuitori”, a spus Lungu.

El a apreciat faptul că sucevenii sunt responsabili și că se fac controale permanente, dar că în linii mari se respectă măsurile de prevenție.

„Oamenii au început să se obișnuiască să poarte masca. Și eu o port excesiv câteodată, chiar când sunt singur în mașină. Masca este metoda cea mai eficientă de a eradica răspândirea acestui virus și celelalte aspecte elementare, igiena și distanțarea fizică”, a spus primarul.

El a subliniat că cel mai important lucru în perioada următoare este „Suceava-sănătoasă”.

„Avem o mare problemă cu sănătatea. Viitorul primar al Sucevei, viitorii primari de la nivelul României vor avea un rol important în ceea ce privește sănătate populației, educația populației și gestionarea epidemiei pentru o viață normală”, a spus Lungu.

El a arătat că va trebui să ajungem la o viață normală în aceste condiții.

„Eu sunt dintre cei optimiști, dar această epidemie ne va da dureri de cap pentru că în februarie-martie se spunea că se va reduce când vine vara, dar mi-am pus atunci un semn de întrebare pentru că în Iran era focar mare și era și cald. Coroborat cu gripa de sezon vom avea o mare problemă, pe lângă celelalte probleme pe care le avem”, a spus primarul.

El consideră că pentru următorul primar care vine marea problemă e gestionarea acestei epidemii/pandemii care nu s-a terminat.

„Cu toții ne dorim să ajungem la o viață normală, o viață normală care nu va mai fi cum a fost înainte. Această viață a noastră normală va trebui să o croim noi printre reguli, legi, cutume, mentalități, în așa fel încât să învățăm populația că trebuie să trăim cu acest virus și în același timp să ne desfășurăm o viață cât de cât normală, dar în anumite condiții”,a  spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu LIVE la Subiectul Zilei

”Viața” șoferilor din Suceava se va schimba radical de la finele lui septembrie? Cum va arăta circulația prin oraș explică primarul Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 5. August 2020

El a subliniat că în acest domeniu  autoritatea locală are un rol determinant.

„Eu am experiența și expertiza demonstrate în prima parte a anului când a fost starea de urgență. Știu ce am de făcut. Sunt lucruri foarte importante. Cred că aici ar trebui să vină cu idei și candidații la funcția de primar”, a spus Lungu.

El a arătat că pe lângă criza sanitară se va suprapune și criza economică.

Lungu a dat exemplul unui primar care spunea că pentru a evita răspândirea a anunțat că va închide târgul de mașini din localitate, dar consideră că ideea este că nu trebuie închisă nicio activitate pentru că se agravează criza din punct de vedere economic.

„Noi trebuie să impunem reguli. În târgul ăla de mașini pune reguli. Nu poți să închizi activitatea economică ce îți aduce cât de cât un venit”, a spus Lungu care consideră că pe lângă această criză sanitară, criza economică este și mai periculoasă.

„Toată lumea spune că vine, vine și într-o zi va veni criza peste noi. Singura noastră șansă sunt fondurile europene”, a declarat primarul care a ținut să sublinieze că nu a ratat niciun fond european, ba chiar a atras și partea suplimentară.

„Acum suntem în grafic, primii care am semnat contracte la ADRNE. Nu am ratat niciun contract”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de