Toți elevii din municipiul Suceava vor merge fizic la școală din 14 septembrie. Primarul Ion Lungu spune că municipalitatea este pregătită și pentru celelalte variante


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în actualele condiții, din 14 septembrie toți elevii din municipiul Suceava vor merge fizic la școală.

„Noi intrăm în scenariul „verde” cu toți copiii la școală. Noi astăzi avem 0,39 cazuri la mia de locuitori”, a spus primarul.

El a explicat că scenariul „verde”este valabil până la 1 la un caz la mia de locuitori.

„Dacă rămâne așa, din 14 septembrie, toți copiii din Suceava vor veni la școală”, a spus Lungu.

El a menționat că va merge la deschiderea de an școlar din școală în școală, dar că nu vor mai fi copiii în curtea școlii.

„Cei de peste cinci ani vor trebui să poarte mască, se va respecta distanța fizică și se va face triaj epidemiologic. Cam în toate țările din Europa s-a început școala și s-a început cu efective maxime”, a spus primarul.

Primarul Sucevei, Ion Lungu LIVE la Subiectul Zilei

”Viața” șoferilor din Suceava se va schimba radical de la finele lui septembrie? Cum va arăta circulația prin oraș explică primarul Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 5. August 2020

El a menționat că dacă se va mări numărul de cazuri și se va ajunge la între 1-3 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori se va aplica varianta galbenă.

„Și la varianta galbenă suntem pregătiți. Pregătim învățământul online și prin rotație se va merge la școală”, a spus Lungu adăugând că vor merge la școală cei din clasa pregătitoare și cei din clasele I-IV cu care e mai dificil să se organizeze învățământ online și să fie obligatoriu prezența la școală și pentru cei din clasa a V-a, cei de clasa a VIII-a șia XII-a.

Primarul a arătat că nu e de dorit scenariul „roșu” cu peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, mai ales că este dificil de organizat învățământ on line pentru că fiecare școală are specificul ei și că unii elevi studiază muzică, alții sport, alții învață chestiuni practice care trebuiesc realizate sub coordonarea cadrelor didactice și că în aceste cazuri se vor lua măsuri speciale de dezinfecție și protecție.


Intră acum și în grupul de