Cătălina Vartic (PER) și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Suceava: Cred că a venit timpul oamenilor pregătiți, cu experiență, cu coloană vertebrală și voce puternică


Intră acum și în grupul de

Președintele PER Suceava, Cătălina Vartic, a anunțat, joi, că va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava pentru a da voce Sucevei.

Ea a spus că de când a preluat conducerea PER Suceava și-a propus să ofere o voce Sucevei pentru că Suceava a avut vocea sugrumată și toți sucevenii au simțit acest lucru.

Vartic a arătat că de 30 de ani sucevenii așteaptă ca cei care au condus județul Suceava să-l dezvolte astfel încât să fie un model pentru țară mai ales că natura și istoria au oferit tot ceea ce trebuie, dar că în ultimele luni județul Suceava s-a ales cu apelative jignitoare fără ca cineva să ia apărarea județului.

Ea a arătat că nu mai poate să tacă și că va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

„Cred că a venit timpul oamenilor pregătiți, cu experiență, cu coloană vertebrală și voce puternică. E timpul oamenilor care nu stau cu capul plecat și care nu scriu după dictare. Pentru acești oameni există PER Suceava”, a spus Vartic.

Ea a mai spus că „a trecut vremea baronilor, a tătucilor, a stăpânilor, a politicienilor care învârt județul pe degete cum învârt un mănunchi de chei”.

Cătălina Vartic a arătat că programul său prevede depolitizarea sănătății și a educației și că nu va numi oameni pe criteriul apartenenței la un grup de interese și nu va tranzacționa niciun post care va reveni PER în urma unor înțelegeri sau negocieri și va încuraja meritocrația și competiția.

Ea a spus că îi va lăsa pe profesioniști să aibă ultimul cuvânt în ceea ce privește proiectele județene și că va face consultare publică pentru proiectele județene și va implica în viața comunității membri de valoare care au stat deoparte și au evitat să se implice până acum.

Vartic a arătat că nu va fugi după investitori străini, dar că va lupta pentru capitalul local, pentru oamenii de afaceri din județ și totodată va sprijini toți primarii din județ.

Ea își propune ca sucevenii să revină acasă nu doar în luna august și că va implica CJ Suceava în sprijinirea lor.

Vartic a reiterat că va sprijini investitorii autohtoni și că va face în așa fel în care firmele străine care prelucrează lemn în județul Suceava să plece pentru că nu mai vrea ca firme străine să facă miliarde cu pădurile românești și că e nevoie ca „averea verde a județului” să rămână pe aceste meleaguri.

Ea a propus și un pact ecologic pentru județul Suceava al tuturor forțelor politice.


Intră acum și în grupul de