Mirela Adomnicăi: Actuala conducere a CJ Suceava nu a atras niciun euro fonduri europene prin eforturi proprii în ultimii patru ani. E și Uniunea Europeană soacră în casă?


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, că obiectul vital pentru dezvoltarea județului Suceava este atragerea de fonduri europene și a criticat actuala conducere a Consiliului Județean Suceava pentru că nu a atras niciun euro fonduri europene prin eforturi proprii în ultimii patru ani.

Mirela Adomnicăi a făcut o comparație între lista de obiective aflate în implementare de Consiliul Județean Sibiu care este condus de o femeie și cea a Consiliului Județean Suceava, arătând că cea a județului Sibiu este cu mult mai generoasă față de cea a județului Suceava.

Ea a spus că doar în privința proiectelor de drumuri județene aflate în modernizare pe fonduri europene gestionate de CJ Sibiu și centralizând doar ultimii trei ani sunt în derulare proiecte de modernizare a 133 de kilometri de drum județean.

În schimb, în județul Suceava, în ultimii patru ani, pentru drumurile județene au fost trei surse de finanțare.

Conferința de presa la PSD Suceava

Mirela Adomnicai susține o conferința de presa in parcul din vecinătatea PSD Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 19. August 2020

Prima sursă de finanțare este PNDL 2, cu finanțare din partea Guvernului PSD pentru 88 de kilometri de drumuri județene, a spus Adomnicăi care a arătat că pentru aceste investiții contractele de finanțare au fost semnate în anul 2017, iar acum, în 2020 abia a început realizarea lucrărilor, întârzierile fiind cauzate inclusiv de greșeli birocratice din CJ Suceava.

„În ceea ce privește fondurile europene e vorba de 75 de km de drum județean la care acum au început lucrările în condițiile în care documentația a fost pregătită și lăsată la cheie de conducerea anterioară a CJ Suceava în 2015, iar contractul de finanțare a fost semnat în 2017”, a spus candidatul PSD.

Ea a subliniat că în anul 2020 de abia s-a început asfaltarea acestor drumuri județene.

Adomnicăi a mai spus că a treia sursă de finanțare este un credit făcut de CJ Suceava pentru asfaltarea drumului județean care traveresează Pasul Puzdra.

„Concluzia este că actuala conducere a CJ Suceava nu a accesat niciun euro prin efort propriu, prin proiecte proprii”, a declarat Adomnicăi.

Ea a arătat că a fost asigurată finanțare guvernamentală prin PNDL 2, de 216 milioane de lei, dar că în schimb conducerea CJ Suceava nu a accesat niciun euro prin efort propriu.

„Dacă despre PSD s-a afirmat că este soacra în casă, nu cred că Uniunea Europeană este o soacră în casă pe care să dai vina pentru că nu ai avut finanțare pentru investiții în județul Suceava”, a spus Adomnicăi.

Mirela Adomnicăi a făcut referire la declarația lui Gheorghe Flutur care a spus că vrea să continue pentru marile proiecte care vor contura Suceava europeană și pe care le-a început „după un mandat cu soacra în casă, adică cu PSD la guvernare”.


Intră acum și în grupul de