Senatorul PNL Daniel Cadariu, atacuri în rafală la adresa primarilor din Fălticeni și Rădăuți pe care îi acuză că simulează administrația locală//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că municipiile Fălticeni și Rădăuți merită să fie conduse de primari care fac administrație locală modernă și care fac parte din echipa liberală care a dovedit că știe să facă administrație locală și să implementeze proiecte cu fonduri europene.

„Cum se simt locuitorii din municipiul Fălticeni în condițiile în care actualul primar, după două mandate, din care șapte ani partidul domniei sale a fost la guvernare și patru ani partidul său și la președinția CJ Suceava, au cel puțin cinci probleme majore nerezolvate de administratorul local?”, a întrebat Cadariu.

Senatorul liberal sucevean a precizat că se referă la „istorica problemă” a Spitalului Municipal.

„După opt ani de zile cu PSD la guvernare vii și te plângi și constați că nu ești în stare să-l pui în funcțiune, dar pe de altă parte ești nemulțumit că, în perioadă de pandemie, ai primit de la acest guvern 15 milioane de lei pentru a duce la îndeplinire o sarcină ca administrator local pentru că spitalele sunt în administrarea primăriilor”, a spus Cadariu.

El s-a întrebat cum se simte un locuitor din Fălticeni în anul 2020 când orașul este tranzitat prin centru de sute de TIR-uri în fiecare zi, inclusiv noaptea, afectând somnul locuitorilor.

Cadariu s-a întrebat cum se poate ca acest municipiu să nu aibă nici măcar o sală de sport în condițiile în care mulți sportivi din Fălticeni au rezultate bune la nivel național și internațional.

Totodată, senatorul liberal s-a întrebat cum se simt cei din Fălticeni, leagănul culturii județului Suceava, să nu aibă o casă de cultură modernă după atâția ani de administrare PSD.

PSD sau PNL – cine e mai vrednic să guverneze?

PSD sau PNL? Care dintre cele două partide e mai ”vrednic” să guverneze? Ar trebui lăsat PSD să arate ce poaye în vreme de pandemie…?

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 20. August 2020

„Nu stai să te întrebi? Dacă actualul primar a făcut anumite lucruri, îi mulțumești și dai șansa altuia, unul care vine dintr-o echipă care a demonstrat că știe să facă administrație locală, că știe să atragă fonduri europene”, a declarat Cadariu.

El a mai spus că există necesitatea schimbării și a administratorului principal al municipiului Rădăuți.

Potrivit acestuia, în 2020 primarul Nistor Tatar propune ca Rădăuți să revină la statut de comună, să nu mai aibă nici canalizare, nici apă curentă.

El a amintit că în perioada 2008-2012 când a fost vicepreședinte al CJ Suceava și gestiona proiectele importante pe infrastructură cu fonduri europene cum a fost și de apă-canal din județ, Nistor Tatar era director la „vestita” Servicii Comunale SA, care gestiona 80 la sută din bugetul municipiului Rădăuți.

„Și atunci s-a opus din răsputeri la intrarea municipiului Rădăuți în Asociația Județeană de Apă Canal”, a spus Cadariu care a menționat că era nevoie de aceasta pentru ca cei din Rădăuți să beneficieze de finanțare europeană de 25 de milioane de euro.

„Stau și mă întreb: dacă nu-i convingeam pe consilierii locali să aprobe asocierea, de unde lua municipiul Rădăuți 25 de milioane de euro pentru a rezolva o parte dintre problemele de apă și canal?”, întrebat Cadariu.

El crede că primarul din Rădăuți, „nostalgic fiind după perioada de la Servicii Comunale, încearcă să intabuleze întreg municipiul pe acea societate, iar dumnealui să devină proprietar”.

Cadariu s-a întrebat cine l-a împiedicat pe primar să facă centura Rădăuțiului și a menționat că așa cum la centura Sucevei cei din PNL au făcut presiuni ca să se finalizeze, iar actualul guvern, în criză economică și pandemie să achite facturile, așa e și la Rădăuți.

„Eu cred că cei din Rădăuți și Fălticeni or să facă o analiză concretă și realistă la ce-și doresc în următorii patru ani. Dacă își doresc o simulare de administrare locală vor putea să continue cu actualii primari.Eu nu cred lucrul acesta pentru că am făcut măsurători în cele două localități. Am propus drept candidați oameni capabili, parte dintr-o echipă care a demonstrat că știe să facă administrație locală și absorbind fonduri europene și nicidecum încercând o autoizolare a localității lor cum încearcă domnul Tatar la Rădăuți”, a conchis senatorul PNL Daniel Cadariu.


Intră acum și în grupul de