Viceprimarul Lucian Harșovschi este mulțumit că soluția de colectare a deșeurilor din George Enescu funcționează: Acum lucrurile sunt în regulă, dar e nevoie și de responsabilitate din partea locuitorilor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că soluția implementată pentru colectarea deșeurilor menajere de pe bulevarul George Enescu funcționează și că a dispărut un focar de infecție.

„Nu sunt lucrurile în regulă pe bulevardul George Enescu? Noi am fost învățați să ascundem gunoiul sub preș. Am purtat discuții și cu sucevenii din zonă și cu președinții de asociații de proprietari, dar și cu ceilalți. Le-am spus că e frumos să ne dăm cu părerea, dar haideți să vedem, împreună să decidem, unde să amplasăm aceste puncte de colectare. Nimeni nu vrea puncte de colectare, dar cu toții producem deșeuri”, a spus Lucian Harșovschi.

Final de mandat pentru viceprimarul Lucian Harșovschi

Care sunt proiectele cele mai importante pentru Suceava în perioada 2020 – 2024? În ce direcție ne vom dezvolta ca municipiu reședință de județ?

Gepostet von NewsBucovina.ro am Sonntag, 23. August 2020

El a arătat că în primul rând zona nu mai are focarul de infecție.

„Uitați-vă că lucrurile în zona bulevardului George Enescu sunt în regulă. Gândiți-vă ce focar de infecție era în acel gang de la bulevardul George Enescu către Aleea Lalelelor unde se aruncau deșeuri din mers, de pe geam”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că dintotdeauna a spus clar că responsabil înseamnă inclusiv Primăria, dar și suceveanul.

Lucian Harșosvhi a spus că în acest an se montează camere de luat vederi în primă fază la 29 de platforme de colectare a deșeurilor, iar restul din primăvară pentru ca cei care nu depozitează deșeurile corespunzător să poată să fie sancționați.

„Trebuie să responsabilizăm sucevenii”, a declarat viceprimarul.

Harșovschi a arătat că imediat ce ies din țară, românii sunt foarte atenți unde aruncă deșeurile pentru că nu vor să fie amendați.

„Responsabilitatea și disciplina se fac și cu amenzi, cu măsuri coercitive. Am mers pe expresia că merge și așa. E drept, au fost și perioade de acomodare. Acum oferim condiții sucevenilor și trebuie să înțeleagă că lucrurile trebuie făcute corect”, a conchis Lucian Harșovschi.  


Intră acum și în grupul de