Dan Ioan Cușnir: Vom accesa absolut toate formele de finanțare externă pentru a elimina coșmarul parcărilor din viața de zi cu zi a sucevenilor. Proiectele europene vor crește calitatea vieții sucevenilor


Intră acum și în grupul de
Foto: Parcare supraetajată construită de un investitor privat în municipiul Suceava

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, președinte al organizației municipale PSD Suceava, a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă că parcările supraetajate sunt una din soluțiile moderne pentru eliberarea trotuarelor și spațiilor verzi din municipiul Suceava și că are deja identificate zece locații în zone strategice din cartiere pentru realizarea unor asemenea investiții.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Parcările moderne sunt esențiale pentru un trai mai bun. Parcările supraetajate de reședința vor elibera trotuarele ocupate de mașini și spațiile verzi invadate de mașini. Trotuarele și spațiile verzi vor redeveni ale oamenilor din Suceava pentru că, în viziunea noastră, omul este mai important decât mașina.

Am identificat 10 locații favorabile, în zone strategice din cartiere: 2 în Obcini, 2 în George Enescu, 2 în Zamca, 1 în Areni, 1 în Centru și 2 în Burdujeni. Am ambiții mari: 10 parcări supraetajate demarate în același timp și care vor fi finalizate în același timp.

Proiectanții vor stabili varianta optimă din punct al numărului de etaje  și al tipului de acoperiș (cu panouri solare sau cu spații de recreere). Arhitecții vor stabili varianta optimă din punct de vedere al urbanismului și al arhitecturii. Aparatul de specialitate din Primărie va stabili varianta cea mai eficientă pentru finanțare. Suceava NU a depus Proiect European în cadrul Programului Operațional Regional Axa prioritară 4 sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Obiectiv specific 4.1. Brașovul și Clujul au depus, participarea proprie din bugetul local fiind de doar 2%. De exemplu dintr-un proiect de 20 milioane de euro Primăria Suceava ar fi avut de achitat doar 400.000 euro!

Pentru mine Suceava înseamnă ACASĂ și NU voi tolera așa ceva. Măsuri similare vor fi și în exercițiul bugetar 2012-2027 și vom accesa absolut toate formele de finanțare externă pentru a elimina coșmarul parcărilor din viața de zi cu zi a Sucevenilor. Proiectele Europene vor crește calitatea vieții Sucevenilor.

Timp de 16 ani, actualul primar ne-a mințit că nu sunt bani pentru parcări supraetajate și că Sucevenii sunt reticenți la astfel de investiții. Un investitor privat a demontat în câteva luni neputința actualei administrații locale și a construit în zona Tătărași o parcare supraetajată cu acoperiș verde: loc de joacă pentru copii, teren de sport pentru tineri și zona de recreere pentru vârstnici.

La fel vom face si noi, impreună vom face din Suceava un oras de succes. Noi nu eu!

Nu este vorba despre lupta dintre Cusnir și Lungu; Nu este vorba despre lupta dintre PSD și PNL; Este vorba despre lupta dintre nou și vechi, despre lupta dintre energie și oboseală, despre lupta dintre viziune și neputință!

 După 16 ani de neputință, este timpul să spunem #Destul! E timpul pentru parcări moderne în Suceava! E timpul să creștem calitatea vieții Sucevenilor!”


Intră acum și în grupul de