Dan Ioan Cușnir: Calitatea vieții sucevenilor poate crește și prin dezvoltarea activității sportive în oraș. E nevoie de un nou stadion cu nocturnă, iar fondurile publice să fie cheltuite eficient în sport//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că își dorește creșterea calității vieții sucevenilor și prin dezvoltarea activității sportive.

„Am o viziune. Suceava, oraș frumos. Misiunea mea este ca noi să creștem calitatea vieții sucevenilor, să ne placă să ne trăim viața în Suceava. Sportul este un ansamblu de activități și un mod de petrecere a timpului liber care poate crește calitatea vieții sucevenilor”,  a spus Cușnir.

El a apreciat că victoriile echipelor locale în sport cresc în sufletul oamenilor mândria de apartenență la ceva măreț.

„Victoriile din trecut ale sportivilor suceveni, în echipă sau individuale ne făceau să fim mândri că suntem suceveni”, a spus Cușnir care a amintit momentele când echipa de fotbal a Sucevei a promovat în Diviza A în anul 1987 și crede că sucevenii au nevoie ca sportul să revină la acel nivel.

Totodată, Cușnir a spus că în urmă cu mai mulți ani echipa suceveană de rugby se confrunta de la egal la egal cu echipele din țară și că la fel era și echipa de volei, a amintit de rezultatele obținute de echipa de handbal și nu în ultimul rând, rezultatele echipei de fotbal.

Candidatul PSD a reamintit că atât stadionul Unirea cât și stadionul Areni, dar și sala de sport erau pline cu suporteri la meciurile disputate de echipele sucevene, iar sucevenii erau mândri de rezultatele obținute de sportivii orașului.

„Trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a avea din nou sentimentul de mândrie locală față de sport”, a spus Cușnir.

Subiectul Zilei – cu Dan Cusnir și Valerica Gherasim

“Repunem Suceava pe harta sportului” – Dan Ioan Cusnir și Valerica Gherasim LIVE de pe stadionul Areni al Sucevei

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 26. August 2020

El a mai spus că e nevoie ca sportul să fie finanțat și aceste sume alocate să fie chetuite eficient.

Cușnir a prezentat o situație din care se pare că fondurile publice nu au fost chetuite eficient pentru că a primit unele facturi care indicau costuri ridicate de cazare și masă decontate pentru echipa de fotbal a Sucevei din fonduri ale municipalității.

El a arătat că acum clubul ar fi în colaps pentru că sunt datorii mari pentru transport, cazare și consideră că este necesar ca acest club de fotbal să fie preluat de persoane care se pricep și știu cum să se gestioneze.

„Dacă se poate la Botoșani, se poate și la Suceava”, a spus Cușnir care consideră că sunt antreprenori suceveni de succes care au arătat că doresc să se implice în sportul sucevean.

El a mai spus că Suceava are nevoie de un stadion nou cu nocturnă, amintind că s-au cheltuit pentru două meciuri 50.000 de euro pentru nocturnă temporară în timp ce pentru propria instalație costul este de 100.000 de euro.

Dan Ioan Cușnir a mai declarat că sucevenii vor putea acționa împreună pentru a repune Suceava pe harta sportului românesc.  


Intră acum și în grupul de