Consiliul Județean Suceava își asumă construirea centurilor rutiere Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. Gheorghe Flutur a fost împuternicit să facă demersurile necesare: Intrăm, practic, într-o nouă etapă de dezvoltare a Sucevei, a Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, joi,  proiectul propus de președintele Gheorghe Flutur privind asumarea de către Consiliul Județean Suceava a construirii, din fonduri europene, a centurilor rutiere ale municipiilor Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc și orașului Gura Humorului, aferente Autostrăzii Nordului Suceava-Bistrița-Dej-Baia Mare-Satu Mare, precum și a centurilor municipiilor Suceava și Fălticeni, aferente Autostrăzii A 7 Siret-București.

Potrivit hotărârii Consiliului Județean, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este împuternicit să  facă toate demersurile la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 101/2020, pentru înființarea de către Consiliul Județean Suceava a unui organism UIP care să gestioneze construirea centurilor din fonduri europene.

Procedurile încep săptămâna viitoare când președintele Gheorghe Flutur se va deplasa la ministerele amintite.

„Aceste centuri au o valoare deosebită pentru fluidizarea traficului și pentru dezvoltarea județului Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mulțumit consilierilor județeni pentru votul acordat.

„Intrăm, practic, într-o nouă etapa de dezvoltare a Sucevei, a Bucovinei”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de