Florin Sinescu (Pro România) consideră că se impune ca Primăria Suceava să se modernizeze și să cheltuiască fondurile publice eficient pentru nevoile sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a apreciat, luni, la Flash interviu de la News Bucovina, că municipalitatea suceveană trebuie să se modernizeze și să cheltuiască fondurile publice eficient pentru nevoile sucevenilor apreciind că între agenda suceveanului și cea a administrației locale există diferențe mari.

Sinescu a arătat că digitalizarea activității primăriei este o prioritate pentru ca sucevenii să nu mai piardă timpul la cozi.

În același timp, el consideră că și circulația din municipiu este o problemă care trebuie urgent rezolvată. „Fiecare interesecție din municipiu trebuie tratată distinct pentru că nu este o soluție unică pe care să o multiplici”, a arătat Sinescu.

El a spus că e nevoie de separarea fluxurilor de pietoni pentru a se evita producerea de accidente pe treceri pentru pietoni nesemaforizate.

Potrivit lui Sinescu, soluția pe care o vede fezabilă este cea a pasarelelor supraterane.

https://www.facebook.com/watch/?v=1288088858204755&extid=WxUlVPlWkatPW7Dk

El a menționat că cel mai circulat sens giratoriu, de la Orizont, care este un sens giratoriu semaforizat, soluție pe care nu a mai văzut-o nicăieri în lume, apreciind că atât acolo cât și la Bazar e nevoie de pasaele supraterane, iar în zona Policlinicii industriale ar trebui redeschis pasajul subteran.

Totodată, Sinescu a arătat că e nevoie de separarea fluxurilor de pietoni și autoturisme în zona Policlinicii Areni.

Mai mult, el propune realizarea unui pasaj auto și pentru pietoni în zona Spitalului Județean de Urgență pentru realizarea legăturii între zona Spitalului vechi cu Spitalul nou.

El a mai arătat că intersecția străzii Traian Vuia cu Calea Unirii trebuie soluționată urgent prin înființarea unei a treia benzi astfel încât să se fluidizeze traficul și să nu se mai creeze actualele blocaje.

„Nu sunt soluții foarte scumpe”, a spus Sinescu.

El a adăugat că aceste investiții se pot face și că problema forței de muncă pentru realizarea investițiilor nu este a primarului, ci a firmei care a câștigat execuția lucrării.

„Noi facem contract cu o societate care are un termen de livrare și un termen de execuție. Că avem trei sau patru echipe la muncă nu este treaba primarului. Avem un termen de execuție pe care trebuie să-l executăm”, a declarat Florin Sinescu.

El a mai spus că foarte multe lucrări efectuate în municipiu sunt de foarte proastă calitate.

„Nu știu cine a asigurat dirigenția de șantier, cine a semnat recepția și nu știu dacă la nivelul municipiului Suceava s-a executat vreodată vreo garanție”, a spus Sinescu.

El a precizat că un lucru vizibil de toți sucevenii este că gurile de canal nu sunt la nivelul asfaltului și că atunci când trec mașinile e ca un concert al capacelor de canal.

Florin Sinescu a apreciat că este necesară o eficientizare a cheltuirii banului public.

„În ultimii 16 ani s-a cheltuit un miliard de euro în municipiul Suceava. Eu nu spun că s-a cheltuit ilegal, dar eficiența cheltuirii banului public, oportunitățile în care s-au investit acești bani nu cred că le regăsim între lucrurile de care suceveanul chiar are nevoie. Agenda cetățeanului sucevean este total diferită de agenda administrației Lungu și din acest punct de vedere eu cred că trebuie să ne aplecăm exact pe nevoile cetățenilor”, a spus Sinescu.

El și-a exprimat nemulțumirea că la curățenia din oraș încă se acționează cu măturători care mai mult ridică praful în condițiile în care există utilaje specializate pentru aceasta.


Intră acum și în grupul de