Deputatul PNL Angelica Fădor răspunde Mirelei Adomnicăi: Modernizarea DN 18 este un proiect inițiat și finalizat de guvernele liberale. PSD doar a întârziat nepermis de mult efectuarea lucrărilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, marți, în replică la comunicatul candidatului PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, că nu poate nimeni să stabilească la ce recepții de lucrări pot participa reprezentanți ai PNL și a subliniat că modernizarea DN 18 a fost inițiată și finalizată de guverne liberale.

Angelica Fădor a arătat că a salutat finalizarea modernizării DN 18 și că dorește să facă unele precizări subliniind că luni a avut loc recepția finală pe acest drum chiar dacă unii vorbesc că e finalizat de un an.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, acest drum a fost licitat și adjudecat în anul 2012 în timpul Guvernului Emil Boc. Timp de șapte ani nu s-a făcut mai nimic pe acest drum, iar cei care au fost nevoiți să circule pe acolo încă își aduc aminte cum își stricau mașinile prin gropi”, a menționat Fădor.

Ea a adăugat că, ulterior, s-au reluat lucrările pe întregul drum, dar în zona administrată de județul Maramureș tronsoanele au fost recepționate anterior celor de pe raza județului Suceava unde lucrările au mers destul de greu.

„Nu pot să nu amintesc faptul că fostul prim ministru PSD Viorica Dăncilă a lăsat fără finanțare lucrările de modernizare la acest drum care trebuiau să fie finalizate în anul 2018 motiv pentru care abia acum s-a realizat recepția finală. Numai în luna decembrie a anului trecut Guvernul Ludovic Orban a plătit aproape un milion de euro restant constructorului și a cerut finalizarea lucrărilor”, a declarat Fădor.

Ea a subliniat că, la recepția finală, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenția că e nevoie de realizarea de trotuare aferente acestui drum pe raza comunei Ciocănești subliniind că acestea sunt necesare pentru creșterea siguranței circulației în zonă.

„Așadar, nu cred că e nimeni în măsură să ne spună la ce recepție de lucrări să participăm sau nu, cu atât mai mult cu cât inițiativa modernizării acestui drum, proiectarea și finalizarea lucrărilor aparțin guvernărilor liberale”, a spus Fădor care a adăugat că important este să se știe cine au fost adevărații frânari ai acestui proiect care trebuie căutați în zona guvernelor PSD.

„Pentru zona Dornelor și pentru județul Suceava acest drum este un mare câștig chiar dacă a fost finalizat cu șapte ani mai târziu decât fusese stabilit inițial”, a conchis Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de