Prefectul de Suceava cere Poliției mai multe controale privind numărul de participanți la nunți și botezuri. El atenționează că încălcarea normelor sanitare în sectorul HoReCa poate conduce la suspendarea sau retragerea autorizației de funcționare


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat structurilor MAI să intensifice acțiunile de control în localurile din județ și să verifice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri ș.a.) în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare, în special privind numărul de participanți.

Potrivit Prefecturii Suceava, solicitarea a fost făcută luni, 7 septembrie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit sursei citate, „reprezentanții sectorului HoReCa au obligația prezervării sănătății celor care beneficiază de serviciile oferite dar și a populației județului Suceava, astfel încât atitudinea responsabilă și respectarea măsurilor sanitare preventive să aducă la scăderea cazurilor de infecții cu SARS-CoV-2 în rândul populației, încălcarea repetată a dispozițiilor legale conducând la aplicarea unor măsuri ferme din partea autorităților competente, respectiv suspendarea sau retragerea autorizației de funcționare,” a subliniat prefectul județului Suceava.

Prefectura mai menționează că tot luni, polițiștii suceveni au efectuat controale în contextul Covid-19 la 43 de societăți comerciale din județ, fără însă a aplica amenzi.


Intră acum și în grupul de