Ioan Bălan: O dorință veche a sucevenilor devine realitate prin implicarea constantă a primarului Ion Lungu, președintelui Gheorghe Flutur și a parlamentarilor suceveni. Parcul Șipote va deveni zonă de agrement


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, vineri, că o dorință veche a sucevenilor, aceea de a putea să beneficieze cu adevărat de Parcul Șipote începe să prindă contur după ce Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern prin care 143,9 hectare de pădure parc sunt transferate municipalității.

„După 30 de ani și mai multe rânduri de alegeri, urmate și de o mulțime de dezbateri și promisiuni electorale, avem astăzi prin Hotărâre de Guvern, Pădurea-parc Șipote și Păduricea Zamca la dispoziția municipalității sucevene”, a spus Ioan Bălan.

El consideră că din punct de vedere politic aceasta este o mare realizare pentru că vine după o mare așteptare.

„Mulți suceveni și-au dorit să-și plimbe copiii pe aleile parcului și au ajuns să-și plimbe nepoții sau chiar strănepoții”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal a subliniat că la fel cum își doresc toți sucevenii, și el vrea ca această zonă de agrement să se dezvolte astfel încât să predomine pădurea.

„Îi asigur pe toți sucevenii că în acest viitor parc nu vor exista construcții. Sunt unul dintre parlamentarii inițiatori ai acestei legi care a făcut posibilă transferul pădurii-parc către municipalitate și s-au prevăzut interdicții stricte privind gestionarea. Vă spun clar că nu vor putea fi realizate altfel de construcții decât  construcții ușoare, din lemn, cu maximum 15 mp care să asigure, sezonier, un minim confort celor care își vor petrece timpul în parc, în zonele amenajate special”, a declarat Ioan Bălan.

El a precizat că va fi o zonă de agrement cu iluminat public, alei, bănci sau piste special create pentru bicicliști.

„Iată că ceea ce au promis în campania din 2016 Gheorghe Flutur și primarul Ion Lungu, alături de parlamentarii suceveni, astăzi devine realitate”, a declarat deputatul liberal.

El a amintit și despre efortul depus de deputatul PNL Angelica Fădor alături de secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Gelu Puiu, pentru elaborarea și susținerea proiectului de lege astfel încât această zonă de agrement să se poată realiza.

„Avem obligația ca în mandatul 2020-2024 să amenajăm această zonă de agrement la standardele pe care le așteaptă sucevenii”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de