Gheorghe Flutur: Transferul pădurilor-parc Șipote și Zamca la municipalitate e doar un prim pas. Municipiul Suceava trebuie să mai primească terenuri pentru dezvoltare urbanistică


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că transferul pădurilor-parc Șipote și Zamca la municipalitatea suceveană este un prim pas pentru că municipiul are nevoie de alte terenuri pentru dezvoltare urbanistică.

„E vorba de peste 140 de ha. Când municipiul Suceava primește, e ceva de bine. Trebuia de mult să se întâmple, dar acum s-a întâmplat. Legislația privind pădurile este destul de severă, de strictă. Au fost demersuri multe și aici trebuie să îl aplaud pe primar pentru insistența lui, pe colegii parlamentari și, în special, pe deputatul Ioan Bălan pentru că au făcut multe demersuri în acest sens, pe Gelu Puiu, secretarul de stat de la Ministerul Mediului și oi mai fi făcut și eu demersuri pe acolo ca să se întâmple”, a spus Flutur.

El a menționat că acesta poate fi considerat doar un început pentru că municipalitatea suceveană are nevoie de terenuri pentru dezvoltare urbanistică întrucât este un oraș înghesuit.

„Acesta este doar începutul pentru că municipiul Suceava va trebui să mai primească niște terenuri pentru dezvoltare urbanistică și mă refer la terenuri din Stațiunea de Cercetări Agricole”, a declarat Flutur adăugând că „cercetarea se poate face și la marginea orașului”.

Gheorghe Flutur, preedintele CJ Suceava la Subiectul Zilei

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur LIVE la Subiectul Zilei discută despre administrație autentică și soluții pentru județul Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 10 septembrie 2020

El a arătat că orașul Suceava este un oraș înghesuit în momentul de față și că nu există zone pentru noi construcții.

„Demersurile noastre vor continua pentru ca Primăria Suceava să mai primească terenuri pentru dezvoltare urbanistică”, a spus Flutur.

El a menționat că este necesar să fie transferat teren pentru dezvoltare de spații pentru locuințe, pentru firme și chiar pentru Universitate.

„Nu avem suficiente clădiri. Dacă Suceava va deveni capitală de regiune, și va deveni, noi nu avem suficiente spații ca să cazăm instituții care să conducă această regiune. Toate lucurile trebuiesc regândite în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a explicat că terenurile primite acum de municipalitate sunt pentru amenajarea de zone de agrement și a subliniat că va trebui să fie pusă mai bine în valoare Zamca, pentru că Cetatea este deja pusă în valoare.

„Am mare încredere. Primarul Sucevei a insistat și până la urmă a rezolvat această problemă”, a spus Flutur.

El a arătat că este de amenajat și lunca Sucevei mai ales că programul de îndiguiri care a întârziat foarte mult în România și va trebui să aibă în vedere și lunca râului Suceava.

Gheorghe Flutur a mai declarat că se lucrează acum la documentația pentru a doua rută ocolitoare a municipiului Suceava, apreciind că se cunoaște darea în folosință a primei rute ocolitoare.

Totodată, el a spus că împreună cu primarul Ion Lungu și cu primarii din Zona Metropolitană Suceava va realiza proiecte și pentru înființarea unor piste de bicicletă care să facă legătura între municipiu și localitățile învecinate.

Gheorghe Flutur a transmis că are încredere în proiectele pe care primarul Ion Lungu le are pentru dezvoltarea municipiului.


Intră acum și în grupul de