Flutur: PSD nu e obișnuit cu lucrări mari că în istoria lor vreo 20 de ani doar au împărțit proprietăți, iar când e de construit, e mai greu. Vom avea o guvernare liberală și sigur vom avea autostrăzile în Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că guvernul liberal începe două autostrăzi în județul Suceava, una nord-sud și alta est-vest și a dat asigurări că aceste mari investiții vor fi realizate.

El a spus că scepticismul locuitorilor vine și din faptul că timp de 30 de ani zona Moldovei a fost văduvită de investiții majore în infrastructură, dar că acum procedurile pentru autostrăzi sunt lansate.

În ceea ce privește autostrada A7 Siret-Suceava-București el a arătat că luni a fost o zi istorică pentru e prima dată când e ceva concret legat de autostradă în Suceava.

„Pentru noi, pentru Suceava, e prima dată când vorbim de autostradă de la metrul pe care l-a făcut Ștefan Mandachi, la ceea ce vrem să facem noi: 101 km Siret-Suceava-Pașcani. E mare lucru. Sceptici pot fi pentru că în 30 de ani nu s-a întâmplat mare lucru în zona Moldovei. De aici vine scepticismul. Asta nu înseamnă că pe mine mă va bloca. Cum mi-am asumat centurile ocolitoare pe Autostrada Nordului care tot pe bani europeni vor fi finanțate”, a spus Flutur.

El a menționat că și pe Autostrada Nordului procedura pentru desemnarea proiectantului este avansată.

Gheorghe Flutur și-a exprimat încrederea că în patru ani s-ar putea finaliza autostrada A 7.

„Eu mă încadrez în stilul de om pragmatic. În momentul în care Jaspers, cel mai sever consultant al Comisiei Europene s-a uitat pe proiectul București-Siret și a zis: Da, 1,8 miliarde de euro la 480 de kilometri, e în regulă, nu treceți prin arii protejate, nu aveți munți de trecut. Valoarea este rezonabilă”, a arătat Flutur.

El a subliniat că directorul general al CNAIR nu a venit la Siret pentru a semna un contract și atât, ci că aceasta este un început al unui proiect după discuții îndelungate pe care el le-a avut pentru această investiție.

Gheorghe Flutur, preedintele CJ Suceava la Subiectul Zilei

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur LIVE la Subiectul Zilei discută despre administrație autentică și soluții pentru județul Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 10 septembrie 2020

Flutur a amintit că pentru culoarul care să lege Marea Neagră de Marea Baltică a avut discuții și în Polonia și în Ucraina, dar și de nenumărate ori la București, precum și cu Comisia Europeană, cu comisarul european pe Transporturi Adina Vălean.

„Zona noastră, a Moldovei, e cea mai săracă raportând PIB pe cap de locuitor și ea are nevoie de dezvoltare, are nevoie de autostradă. Întrunim toate condițiile. De ce Boc la Cluj poate să aibă autostradă, iar Suceava nu?”, a întrebat Flutur.

El a arătat că a decis să candideze la Suceava pentru a fi la capăt de autostradă și să convingă guvernanții să o aducă spre Suceava.

„Puteam să fiu europarlamentar cu 9000 de euro pe lună, să fiu la București într-o poziție înaltă, dar am spus că mă duc la capătul de autostradă ca să veniți cu ea către mine, să vă conving că acolo fac lucruri serioase și merităm autostrada”, a declarat Flutur.

El a mai argumentat că această investiție se va realiza în cel mai scurt timp posibil prin faptul că CNAIR va face un punct întărit la Focșani și unul la Suceava astfel încât să fie implicate și autoritățile locale inclusiv în procedurile de stabilire a traseului, în exproprieri, în obținerea de avize dacă e nevoie, ca să se scurteze perioada pentru proiectare..

Flutur a subliniat că el s-a implicat în realizarea modernizării DN 17 foarte tare și a mers la ședințe pe teren pentru că existau diverse probleme punctuale care trebuiau soluționate rapid.

„Eu ce spun îmi asum. Că am făcut 85 la sută din centura Sucevei, și au venit ceilalți și în șapte ani au făcut diferența și mă întrebau pentru cei 15 la sută tot pe mine: Flutur, de ce nu o termini? Pentru că nu vrea Cuc și ceilalți de-ai lui Cuc”, a spus Flutur.

El a întrebat de ce Guvernul PSD a dat drumul la trafic în toamna anului trecut la centura Sucevei dacă lucrarea nu era terminată pentru că 23 de milioane de lei a plătit guvernul liberal pentru construcția acestei bucățele de centură cu care s-au chinuit.

„PSD nu e obișnuit cu lucrări mari. În istoria lor de 30 de ani, vreo 20 de ani au împărțit, proprietăți, terenuri și așa mai departe.  Când e de construit, e mai greu. De aia au fost aceste prelungiri. S-au hodinit din 2012 până în 2018 și cu Rădăuțiul și aici la Suceava. Țipetele mele, lopata lui Flutur, poate că i-au scos din minți și cu bune cu rele până la urmă s-a întâmplat. Eu sper să avem un guvern liberal și sunt sigur că vom avea după alegerile parlamentare cu o majoritate solidă și atunci autostrada va fi realitate”, a declarat Flutur.

„Două autostrăzi, cum pregătim noi, nord-sud și est-vest, înseamnă civilizație și dezvoltare și mai mulți votanți de dreapta”, a continuat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că acest drum, care să lege Marea Neagră de Marea Baltică, România este obligat să îl facă. „Este drumul pe granița de est a Uniunii Europene. Polonezii l-au făcut până în granița cu Ucraina”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a arătat că tot acest guvern liberal a aprobat în luna martie indicatorii pentru PTF Siret modernizat pe POIM unde cea mai importantă piesă este tunelul de scanare a tir-urilor ceea ce va determina și o creștere a traficului de autocamioane, iar autostrada se justifică și mai mult.


Intră acum și în grupul de